İzmir, EMITT'ten ödülle döndü

Güncelleme Tarihi:

İzmir, EMITTten ödülle döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 12:44

İzmir, EMITT'ten ödülle döndü

Haberin Devamı

İSTANBUL'da düzenlenen , 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından İzmir'in tanıtımı ve turizm sektörünün bir araya getirilmesi amacıyla hazırlatılan ortak İzmir Standı ödül aldı. İzmir'in Akdeniz kimliğini ön plana çıkaran Alaçatı ve Seferihisar sokaklarını çağrıştıran mavi renk ağırlıklı stant katılımcıların ve turizmcilerin büyük beğenisini topladı ve destinasyonlar dalında En İyi Stant Dekoru ödülüne layık görüldü.

Bu seneki fuarda İzmir'in standında, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Menderes Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Selçuk Belediyesi, Buca Belediyesi, Bergama Belediyesi, Konak Belediyesi, Ödemiş Belediyesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB)  ve İzmir Ticaret Odası yer aldı. Fuarın ilk gününde ayrıca, İzmir standında, İzmir Caz Orkestrası'nın konser verdiği bir kokteyl gerçekleşti. Fuara yoğun ilgi gösterilmesi 2018 turizmi ile ilgili olumlu bir beklenti yarattı. Stantta İzmir tanıtım malzemeleri ile birlikte mandalina, gevrek, incir, lokum, zeytinyağı gibi İzmir'in yerel tatlarından seçkiler sunuldu.

İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Sena Gürsoy, "Uluslararası turizm fuarlarına İzmir standı altında tüm sektör temsilcilerimiz ve belediyelerimizle birlikte katılarak tanıtım yapmayı önemsiyoruz. Bu nedenle uluslararası fuarlara İzmir markası altında hep birlikte katılmak için tüm paydaşlarımıza davet gönderip stant kiralıyoruz. Fuar boyunca standımız yoğun ilgi gördü. Etkin bir İzmir tanıtımı yapmış olduk. Geleneksel el sanatlarımızdan yeme içme kültürümüze, doğal güzelliklerimizden tarihimize kadar İzmir'imizi çeşitli yönleriyle tanıttık. Tüm paydaşlarımızın görüşleri alınarak oluşturulan standımız destinasyonlar dalında En İyi Stant Dekoru ödülü aldı. Bu ödül sadece İzmir Kalkınma Ajansı'nın değil birlikte katıldığımız tüm paydaşlarımızın ortak ödülüdür" dedi.

İzmir standı altında tanıtım yapılacak bir sonraki fuar Berlin'de 7-11 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecek ITB Berlin Turizm Fuarı olacak. Bu fuarda da İzmir Kalkınma Ajansı koordinasyonunda, İzmir'in ilgili tüm paydaşlarının katılımıyla, büyük bir İzmir standı hazırlanacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!