İzmir, EMITT Turizm Fuarı’nda

Güncelleme Tarihi:

İzmir, EMITT Turizm Fuarı’nda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 11:11

İzmir, EMITT Turizm Fuarı’nda

Haberin Devamı

İSTANBUL’da düzenlenen 22. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) İzmir de katıldı.

Fuarda İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından hazırlatılan ortak İzmir standında İZKA, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Menderes Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Selçuk Belediyesi, Buca Belediyesi, Bergama Belediyesi, Konak Belediyesi, Ödemiş Belediyesi, ETİK, TURSAB ve İzmir Ticaret Odası yetkilileri yer aldı.

İzmir’in Akdeniz kimliğini ön plana çıkaran Alaçatı ve Seferihisar sokaklarını çağrıştıran mavi renk ağırlıklı İzmir standı beğeni topladı. Fuarın ilk gününde İzmir Caz Orkestrasının konser verdiği bir kokteyl gerçekleşti. Fuara yoğun ilgi 2018 turizmi ile ilgili olumlu bir beklenti yarattı. Stantta İzmir tanıtım malzemeleri ile birlikte mandalina, gevrek, incir, lokum, zeytinyağı gibi İzmir’in yerel tatlarından seçkiler sunuldu.

İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı "Fuara, İZKA tarafından hazırlatılan İzmir standı altında yerel yönetim, sivil toplum ve özel sektör temsilcileri ile birlikte yaklaşık 40 kişilik bir heyetle katıldık. İzmir’i ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerine anlattık. Bugün gerçekleştirdiğimiz kokteyle yoğun katılım oldu. Turizm profesyonellerini umutlu ve istekli gördüm. Güzel bir 2018’in Türkiye’yi ve İzmir’i beklediğini düşünüyorum. İzmir’in dünyadaki marka bilinirliğini artırmak amacıyla turizm fuarlarına katılımı önemsiyoruz. Turizm denince akla İzmir geliyor. Sadece deniz turizmi de değil, kültür turizminden, termal turizme kadar birçok turizm çeşidine ev sahipliği yapıyoruz. Burada İzmir çatısı altında tek elden, bütünsel bir tanıtım çalışması yapıyor olmak İzmir’in marka değerini artırıyor" dedi.

İZMİR BÜYÜYEN DİREKT UÇUŞ AĞINA AIR ARABIA’YI EKLEDİ

İzmir Standında Air Arabia, TAV, İzmir Kalkınma Ajansı ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü yetkileri ile gerçekleşen toplantıda İzmir'e direkt uçuş müjdesi geldi. Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın lider, düşük maliyetli havayolu şirketi olan Air Arabia, 27 Haziran 2018 tarihinden itibaren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İzmir’i birbirine bağlayan ilk havayolu şirketi olarak uçuşlarına başlayacak.

Air Arabia Türkiye yetkilisi Nuket Angın "Türkiye; kültürü, tarihi, doğası ve sosyal dokusu ile her dönem çok fazla ilgi çeken bir ülke olmuştur. İzmir’i Türkiye’de beşinci uçuş noktamız olarak ilan etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Air Arabia’nın amacı, yolculara her zaman uygun fiyatlı seyahat seçenekleriyle yeni yerleri keşfetme imkânı sunmaktır. İzmir’e yapılan bu yeni uçuş ile BAE ve tüm Körfez Ülkelerinde yaşayanlar, tatillerinde ziyaret edebilecekleri heyecan verici bir yeri daha tanıyacaklar" dedi.

İzmir Kalkınma Ajansı Tanıtım ve Dış İlişkiler Birim Başkanı Nazlı Kayı "Air Arabia ile 3 yıldır devam eden süreç nihayet sonuçlandı. Haziran ayında başlayacak uçuşlara kadar Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir çalıştay ve İzmir’de BAE’den gelen turizm profesyonelleri ve gazetecileri ağırlayacağımız bir organizasyon yaparak İzmir’in tanıtımına katkı sağlayacağız. Bu uçuşların başlaması İzmir’e ticari anlamda da büyük getiri sağlayacak. Dubai ve Sharjah üzerinden BAE ve komşu ülkelerden İzmir’e ulaşım olanağı artacak" dedi.

Bu yıl 22’ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda otel işletmeleri, turizm işletmeleri, tur operatörleri, seyahat acenteleri, turizm tedarikçileri, resmi kurumlar, diplomatik temsilciler, etkinlik organizatörleri, akademik kurum ve kuruluşlar ve basından oluşan ziyaretçi profili yer alıyor.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!