İZMİR HABERLERİ

İzmir Ekonomi'den enginarlı tatlar

DHA
29.04.2017 - 11:03Son Güncelleme :
DHA

İZMİR'in Urla ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan atölyelerde, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nün dünyaca ünlü şefleri, enginarın farklı tariflerini izleyicilere aktardı.

Etkinlikte, İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Semen Öner, çocuklarla enginarlı lezzetler üretti. İEÜ Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Betül Öztürk, öğrencilerin aldığı eğitimle yaratıcılıklarını buluşturduğunu ve birbirinden farklı ürünler ortaya sunduğunu söyledi. Öğrencilerin Ege mutfağını dünyaya tanıtma hedefiyle eğitim aldığını, bölgenin yerel tatlarına yeni bir soluk geldiğini de aktaran Yrd. Doç. Dr. Öztürk, "Yerel tatları hem geleneksel yöntemlerle pişiriyorlar hem de yorumla yeni bir tat haline getiriyorlar. Bu da konukların büyük ilgisini çekiyor. Dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen eğitmenlerimizden dünya mutfağının inceliklerini de öğrenen öğrencilerimiz, ortaya çıkardığı lezzetlerle büyük beğeni topluyor" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Öztürk, etkinlikte Fransa, Belçika, Hollanda, Fas, Letonya'dan gelen şeflerin de enginara yeni yorumlar kattığını kaydetti.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

İzmir haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının İzmir ilinden İzmir Ekonomi'den enginarlı tatlar hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 29 Nisan 2017 tarihinde saat 11 03’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça İzmir Ekonomi'den enginarlı tatlar haberi güncellenecektir.

Sayfa Başı