İzmir’e yakışır projeler

AĞUSTOS 2007’de Narlıdere’de yapımına başlanan Folkart Evleri’nin ilk etabı tamamlandı.

120 milyon dolarlık proje farklı konseptiyle dillerde. Krize rağmen mücadele... Bu hafta Folkart Yapı A.Ş. Genel Müdürü Mesut Sancak’la konuştuk.

Folkart Narlıdere’nin konsepti nasıl oluştu?

- Projeye başlarken ülkemizde göz ardı edilen ve mimarinin ana çıkışı sayılabilecek ’kullanışlılık, süreklilik, estetik ve kalıcılık’ prensipleriyle yola çıktık. 2007’de temel atarken vizyonumuz yenilikçi anlayışla, gün geçtikçe değeri anlaşılacak farklılık yaratmaktı. Başta mimarımız Emre Arolat; ekibimizi aynı vizyonu paylaşacak şekilde oluşturduk. Çünkü mimarinin, kentin görselinin ana öğesini oluşturduğunu düşünüyoruz. Ticari kaygılara esir olmadan, İzmir’e yakışır, bizi yansıtacak projeler hedefledik. Folkart Narlıdere Evleri bu düşüncenin ve anlayışın yansımasıdır.

Peki Folkart’ı diğer projelerden farklı kılan ne?

- Her şeyden önce proje, "a plus" sınıfının en modern ve lüks konutlarından oluşuyor. Uluslararası ödüllü mimarımızın çizgileriyle farklı görünümlü. 30 bin metrekare alandaki 168 dairede, akıllı ev teknolojisinin son yenilikleri var. Kendi sınıfı için bir örnek ve referans olmasını hedeflediğimiz proje, Türkiye’de metrekare başına en fazla harcama yapılanı. İlk etabını da 18 ay gibi kısa sayılabilecek bir sürede tamamlamış olmamız da bizim için ayrı gurur.

Akıllı ev teknolojisi konusunu biraz açabilir misiniz?

- İzmir’de ilk kez uygulanan yüz tarama sistemi, parmak izi, cep telefonuyla "evdeyiz" modu ile konutunuz siz gelmeden hazır oluyor. Evinize kilometrelerce uzakta da olsanız kapınıza gelene sabit veya mobil telefonla kapıyı açabilirsiniz. Doğalgaz dedektörüyle herhangi bir olumsuzlukta site sakinlerinin haberi oluyor. İstemediğiniz birisi geldiğinde güvenlik görevlisi uyarılabiliyor. 50 farklı noktadaki harekete duyarlı kameralarla herhangi bir noktaya odaklanabiliniyor. Hastane ve cezaevi güvenliğini aratmayacak, detaylı tasarım kullandık. Sitede deprem uyarı sistemi de var.

İzmir onu etkiledi

á Mesut Sancak 1974 Siirt doğumlu. Ailenin eczacılık sektöründeki Hedef Grup’un İngiliz Alliance Unichem ile stratejik ortaklık kurmasıyla oluşan Hedef-Alliance Holding’in Ege Bölge Koordinatörü. İzmir’de yaşamaya başlayınca inşaat sektörüne girdi. Sancak, evli ve üç erkek çocuk babası.

YAŞAM ALANLARINDA HERŞEY VAR

Ortak alanlar konusunda yenilikler var mı?

- Evlerin içinde olduğu kadar dışında da ev sahiplerine çok özel olanak sunduk. Folkart Narlıdere sakinlerine, boş zamanlarını, haftalık, yıllık izinlerini site dışına çıkmadan geçirebilecekleri yaşam alanı sunmayı hedefledik. Geniş sosyal tesis ve yaşam alanları oluşturuldu. Tesis yönetimi konusunda Türkiye’nin lider proje danışmanlık hizmeti alındı.

Ya yeni projeler?

- 2010’da tamamlanmasını planladığımız 22 kattan oluşan, 14’üncü katında yüzme havuzu, 15’inci katında spor salonu ve 16’ncı katında yürüyüş terasları bulunan Folkart Mavişehir, yine adından söz ettirecek bir çalışma olacak.
Yazarın Tüm Yazıları