İzmir’e modern sanat müzesi geliyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir’e modern sanat müzesi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 01:02

YAŞAR Eğitim ve Kültür Vakfı’nın bu sene 36’ncı kez düzenlediği DYO Resim Yarışması’nın basın toplantısında konuşan vakfın İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, İzmir’de bir modern sanatlar müzesi kurulacağının müjdesini verdi.

Haberin Devamı

Yaşar, “Elimizde o kadar sanat eseri birikti ki hepsini sanat galerimizde sergileyemiyoruz. Bu eserlerin toplumla buluşmasını sağlayacağız” diye konuştu. Alsancak’ta liman arkasında bulunan, kısmen tescilli eski un fabrikası binasının son olarak Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü olarak kullanıldığını belirten Yaşar, proje eskizlerinin tamamlanmak üzere olduğunu da söyledi. Müzede süreli sergiler de yer alacak.

YARIŞMA TAKVİMİ

Başvuruların 29 Ağustos’ta sona ereceği DYO Resim Yarışması kapsamında, 3 ve 13 Eylül tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Adana ve İzmir’de seçici kurul ön elemeleri gerçekleştirilecek. İlk sergisi İstanbul’da 19 Kasım ve 5 Aralık tarihleri arasında yapılacak yarışmayı kazanan eserler sırasıyla Eskişehir, İzmir, Adana, Şanlıurfa, Samsun ve Ankara’da sergilenecek. Yarışmanın seçici kurulunda Prof. Şeniz Aksoy, Prof. Aydın Ayan, Prof. Dr. Zahit Büyükişleyen, Prof. Zafer Gençaydın, Dr. Ümit Gezgin, Yalçın Gökçebağ, Doç. Hasan Kıran, Prof. Cuma Ocaklı ve Prof. Mümtaz Sağlam bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!