İzmir derbisinin konuğu "Suriyeli Hasan"

Güncelleme Tarihi:

İzmir derbisinin konuğu Suriyeli Hasan
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 09:56

- PTT 1. Lig'de yarınki Göztepe-Altınordu derbisinin özel davetlisi, Kemeraltı'nda esnaf tarafından darbedilen 6 yaşındaki Suriyeli Hasan Hantumani oldu- Göztepe Kulübü Başkan Vekili Papatya: "Maçımıza Hasan'ı da davet ediyoruz çünkü hepimiz için bir sembol oldu. Kötü bir olaydı ama herkesin dikkatini çekti. Bir daha yaşanmamasını diliyoruz"

Haberin Devamı


İZMİR (AA) - PTT 1. Lig'de Göztepe ile Altınordu arasında yarın yapılacak İzmir derbisinin özel davetlisi, Kemeraltı'nda esnaf tarafından darbedilen 6 yaşındaki Suriyeli Hasan Hantumani oldu.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda bir esnaf tarafından darbedilmesiyle gündeme gelen Suriyeli Hasan'ın İzmir'in yoksul semtlerinden Mersinpınar'daki Murat Mahallesi'nde yaşadığı iki göz odalı ve naylon kaplı evini spor dünyasının temsilcileri de ziyaret etti.

Dar bir yokuştaki metruk evde 7'si çocuk 15 akrabasıyla hayatta kalabilmek için mücadele eden Hasan'a, Göztepe Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya ve yöneticiler ziyarette bulundu.

Ziyaretçiler, Suriyeli Hasan'a çocukluğunu anımsatacak top, forma, okul çantası gibi hediyelerin yanı sıra Göztepe- Altınordu derbisinin davetiyesini de getirdi.


Haberin Devamı

- "Çocuklar omuzlarda taşınmalı"


Talat Papatya, Kemeraltı'nda yaşanan trajedinin acısını paylaşmak istediklerini, olaya kulüp olarak duyarsız kalamayacaklarını söyledi.

Çocuğa yönelik şiddetin Türk örf ve adetlerine aykırı olduğunu anlatan Papatya, çocukların sadece omuzlarda taşınmak için havaya kaldırılabileceğini anlattı.

Hasan'ın darbedildiği görüntüleri 3-4 kez izlediğini ve içinin parçalandığını dile getiren Talat Papatya, şöyle konuştu:

"Türk halkının duyarlı olduğunu biliyoruz, olaya tepki veren vatandaşlara da teşekkür ederiz. Çocuklar bizim için çok değerli. Bir spor kulübü olarak sorumluluklarımızın bilinciyle Hasan'ın yaşadığı acıları unutturmak için buradayız. İzmir'in bir takımı olarak değil, Türkiye'nin temsilcisi olarak bu dünya sorununa duyarsız kalamayız. Maçımıza Hasan'ı da davet ediyoruz çünkü hepimiz için sembol oldu. Kötü bir olaydı ama hepimizin dikkatini çekti. Bir daha yaşanmamasını diliyoruz."


- "Hasan" yazılı forması oldu


Haberin Devamı

Göztepeli yöneticilerden 35 numaralı ve "Hasan" yazılı formasını alan Suriyeli çocuğun ilk işi de evden çıkıp oyun oynamak oldu.

"Göztepe" sloganları atan Hasan, hediyelerini çok sevdiğini, maça da babası Abdulcelil Hantumani ile gideceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!