İzmir’deki işbirliğine Cenevre’de uluslararası ödül

Güncelleme Tarihi:

İzmir’deki işbirliğine Cenevre’de uluslararası ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2013 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) ortaklığında kurulan İzmir Banliyö Taşımacılığı Sistemi Anonim Şirketi (İZBAN), ulaşım sektöründe dünyanın en büyük kuruluşu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) tarafından “En İyi İşbirliği” kategorisinde birinciliğe layık görüldü.

Haberin Devamı

UITP’nin Cenevre’de düzenlediği Dünya Kongresi kapsamında gerçekleştirilen törende İZBAN’ın ödülünü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman aldı. Kocaoğlu ve Karaman’a ödülünü, UITP Başkanı Osman Thiam ve UITP Ortadoğu ve Türkiye Direktörü Kaan Yıldızgöz verdi. Törende İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş ile İZBAN Genel Müdür Yardımcısı ve Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev de hazır bulundu.

1885 yılında kurulan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nin (UITP) toplu taşımacılık alanında 92 ülkede 3 bin 400 kurumsal üyesi bulunuyor. İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen ödül töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bundan 2 yıl önce, 6 Mart 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından hizmete açılan İZBAN’ın, sadece Türkiye’nin en büyük kent içi toplu ulaşım hattı olmakla kalmayıp, uzlaşma ve birlikte iş yapabilme kültürünün geliştirilmesi konusunda da, çok büyük ve örnek bir adım olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!