İzmir’de Tarihi Çarşı’ya CHP Çıkarması

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de Tarihi Çarşı’ya CHP Çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 15:33

CHP KONAK İLÇE BAŞKANLIĞI İLE TARİHİ KEMERALTI ESNAF DERNEĞİ’NİN BİRLİKTE DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKTE, CHP’NİN İZMİR 1. BÖLGE MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ESNAFLA BULUŞTU.

CHP Konak İlçe Başkanlığı ile Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin birlikte düzenlediği etkinlikte, CHP’nin İzmir 1. Bölge milletvekili adayları esnafla buluştu.
Güne Kemeraltı’ndaki kahvaltıyla başlayan CHP milletvekili adaylarına Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İl Başkanı Bedri Serter, Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, Konak Belediye meclis üyeleri, muhtarlar da eşlik etti. 1 Kasım seçimleri öncesi son haftaya yoğun programla giren milletvekili adayları, çarşı esnafı tarafından ilgiyle karşılandı.
Kahvaltının ardından yapılan konuşmalarda CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, esnaf ve konukları selamlayarak, "Ben sekiz yaşından 1990 yılına kadar Kemeraltı’nda çalıştım. Bu çarşıdan çok önemli ticaret ve sanayi ile uğraşan insanlar çıktı. 2 bin 500 hektarlık açık alana sahip bir çarşı ve dünyada başka benzeri yok. Bu çarşıya sahip çıkmamız, kalkındırmamız lazım” diyerek her esnaf her ay derneğe 5 lira bağışlamasını rica ederek derneğe destek istedi.
Tarihi Kemeraltı Derneği Başkanı Ümit Kaya da, CHP İl Başkanı Bedri Serter’inde Kemeraltı eski esnaflarından olduğunu ve esnafın, çarşının sorunlarını yakından bildiğini belirtti.
Kahvaltıda konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, seçimin arifesinde bir araya geldiklerini dile getirerek, şu açıklamalarda bulundu:
“Şehrimizin, ülkemizin sorunları var. Bunlar birbiriyle o kadar bağlı ki yeni bir hükümet çıkartma zamanı ve bu hükümet sorunlarımızı el birliği ile çözme zamanı. Herkese başarılar diliyorum. Türkiye’nin, İzmir’in bu başarıya ihtiyacı var. Hepinize kolay gelsin" dedi.
Kahvaltı sonrası, CHP il ve ilçe başkanları, İzmir milletvekilleri adayları ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, esnafı tek tek gezerek sorunları dinledi. Kemeraltı Anafartalar Caddesi’nden başlayan yürüyüşte CHP heyeti, Abacıoğlu Han, Karaosmanoğlu Han ve Kuyumcular Çarşısı’na da uğradı. Esnafla kucaklaşan, istek ve şikayetleri dinleyen vekil adayları, sorunların çözümü için seçmenlerinden destek istedi. Gezi sırasında esnaf ve alışverişe gelen vatandaşlar da, CHP’li vekillere ve adaylarlar bol bol özçekim yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!