İzmir’de eğlencenin nabzı Karşıyaka Rain’de atıyor

Hafta başı Antalya Belek ve Side ile Bodrum Gümbet’de yer alan Sezar Otelleri’nin sahibi iş adamı Ergun Berksoy Bodrum’a geçerken uğradı.

Haberin Devamı

Hayatımda çok sevdiğim ve saygı duyduğum birkaç insandan biridir Ergun Ağabey. İzmir’in gurur duyduğu modacılarından Ertan Kayıtken’in de çok yakın dostudur. Hatta ona ‘Baba’ der. Sonunda ikimiz bastırdık ve bir gece de olsa İzmir’de kalmaya ikna ettik. Önce Kordon’da yeni açılan Sir Winston House’da biraz lafladık. Yemeği Konak Pier içinde olan % 100 adlı restoranda yedik. Burasını bana yazılarımda fotoğraf konusunda büyük yardımları dokunan sevgili Volkan Baş kazandırdı. Ergun Ağabey dünyanın her yerini görmüş, damak zevki, şarap kültürü çok iyi olan biri. % 100’e bayıldı. Yemekler, servis, kısacası her şey on numaraydı. Bize “E gece İstanbul’da erken bitmiyor. İzmir nasıl?” deyince soluğu Karşıyaka Turan Bölgesi’ndeki Rain’de aldık.
İzmir’in Raina ve Sortie’si
Ben 2005’de açılışına gelmiştim. Daha sonra pek kısmet olmadı. O zamanlar İstanbul’un bir numaralı kebap yeri Köşebaşı, İzmir’in bir numaralı balık restoranlarında Sipari vardı. Ergun Ağabey’i gezdirdik. 100 yıllık tarihi Turan Köşkü’nün nasıl İstanbul’un Reina ve Sortie’si haline gelişini patronlar Ali Zorer ve Faruk Yücel anlattı. Ali içerde Kibe Ocakbaşı, Yengeç Balık Restoranı olduğunu söyledi. Daha çok bar, gece kulübü ve parti ağırlıklı. Muhteşem bir manzara var. Yengeç Balık Restoran’ın sahibesi Fatoş Bilgin üç çeşit mönüleri olduğunu ve kişi başı 60-85 TL yemek yendiğini söyledi. Her çeşit deniz mahsulleri var.

Starlar konser verecek

Haberin Devamı

Geçmiş yıllarda Serdar Ortaç, Demet Akalın, Gülşen, Ferhat Göçer, Burhan Öcal, Bedük konser vermişler. Salih Saka çalmış. Bu yıl da ünlü isimlerin konserleri olacakmış. Ama daha çok yurt dışından gurup ve DJ’ler çalacakmış. Toplam 2500 kişi alıyor. Her türlü organizasyona hafta arası açıklar. İzmir’in başarılı iş adamlarından Cem Bakioğlu ve eşi, Selim Özgörkey, Levent Soylu, Tanju Çolak, Ozan Doğulu, Murat Dalkılıç, Celalettin Üzümcü müdavimlerinden.

Melis Akman’ın Top 10’u

İzmir’in elitlerinden ve şık, güzel kadınlarından Melis Akman. Yakın arkadaşları Melis’in bir iç mimar, dekoratör kadar ev dekorundan çok iyi anladığını söylüyorlar. Pek çok yardım derneklerinde de çalışan genç iş kadını, İzmir’in en popüler doktorlarından Hakan Akman’ın eşi.

Haberin Devamı


? 1-Dostlarımın olduğu her yerde eğlenirim. Yaz-Kış ilk tercihimiz her zaman Çeşme Alaçatı.
? 2-Belirli bir marka takıntım olmamakla birlikte beğendiğim her şeyi her yerden alabilirim. Ama ayakkabı konusunda alışverişte kimse beni durduramaz.
? 3-Tatil denilince Alaçatı ve New York.
? 4-Fanatik Galatasaray’ lıyım. Aslında bizim evde başka şansım da olmadı ki?
? 5-Düzenli spor yapamıyorum. Başında olmam gerekli bir işim var. Ama iki yıldır Pilates yapıyorum. Bir de keyif alarak yaptığım kar kayağı.
? 6-İzmir bana huzuru, konforlu yaşamayı, pratikliği, sakin ve mutlu bir hayatı ifade ediyor. İzmirli olmanın ve İzmir’de yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Fakat keşke İzmirliler de sosyal yaşamı biraz daha destekleseler.
? 7-Kitap okumayı severim. Bu konudaki yelpazem hayli geniş. En son hastalanıp evde yattığımda okuduğum Selindrella (Ekin Atalar) bana müthiş keyif verdi ve çok güldüm.
? 8-Eşim Hakan ile birlikte ortamına göre her çeşit müzikten hoşlanıyoruz. Zengin bir müzik arşivimiz de var. Evde ve iş de her daim Joy FM açıktır. Lounge’dan Türkçeye her türlü müziği severim.
? 9-Tarkan, Kenan Doğulu, Funda Arar, Ajda Pekkan, Rihanna, Mıchael Bubble en sevdiğim sanatçılar.
? 10-Olmazsa olmazlarım arasında eşimle keyifli bir tatil, kızımla birlikte tekrar çocuk olmak. Annem ve sevgili ortağım Meral’imle neşe içinde geçen öğle yemekleri ve Salı grubum.

Biraz ayıp olmuyor mu?

Haberin Devamı

New York’dayken spor dünyasında büyük hareketlilik yaşanmış. Önüne gelen hemşerim ve de İzmir Efesi, delikanlısı Mahmut Özgener’e sallamış. Göz dağı vermiş. Rahmetli babası Esin Ağabey rahmetli babamın da arkadaşıydı Ama benim saygı ve sevgi duyduğum bir büyüğümdü. Mahmut’u, yani Türkiye Futbol Federasyonu’nun Sayın Başkanını öyle güzel yetiştirdiler ki aynı terbiye, beyefendilik hiç eksik olmadı, arttı. Mahmut’a kimse ne taraf tutuyor diyebilir? Ne de İzmir’den futbolu idare ediyor. Mahmut’un dünya güzeli karısı, Ayşe, Koç Üniversitesi Psikoloji mezunu. İzmir’in köklü ailelerinden Müjde-Kemal Çolakoğlu çiftinin dünya mütevazisi kızları. Mahmut’un da canı. Hele iki oğlu Can ve Cem, Mahmut’un hayatı. Ama onları zor görüyor. Çocuğunun doğum gününde, evlilik yıldönümünde, hastalıkların da yanlarında olamıyor. Sen tüm bu güzellikleri bırak namuslu, dürüst, adam gibi adam olarak Türk futboluna hizmet et. Fakat teşekkür yerine mağdur ol. Ayıp. Bana göre Mahmut gelecekte İzmir Belediye Başkanı ya da Milletvekili olabilecek ve de İzmir’e büyük hizmetler getirebilecek vizyona sahip. Böyle değerli gençleri yıpratmayalım. Mahmut gibilere bu ülkenin siyasette, ekonomide, sporda, sanatta çok ihtiyacı var.

Reyhan’da lezzet bitmiyor

Haberin Devamı

Gece, gündüz tüm İzmirlilerin ortak buluşma noktalarından biri belki de birincisi Reyhan Pastahanesi. Gururla söz ettiğim bir İzmir markası. Ortaklarından Ali hep işin başında. Hatice Hanım atölyeden, şubelere koşturuyor. Hijyende onun payı büyük. Çalışanlar süper. Hepsi güler yüzlü. Hizmette kusur yok. Hemen her ay yeni bir tat ortaya çıkıyor. Son lezzet Makaronlu dondurma. Antep fıstıklı, çikolatalı, portakallı ve frambuazlı makaronlar arasında fıstıklı, karadutlu, sakızlı dondurma. Koşuyorum, afiyetle yiyorum. Telefon: 0.232.422.28.02

Hak edene

2009 Ocak ayından evime Step Halı’dan dört parça halı aldım. Bir tanesi ne yazık ki deforme oldu. Belki bir temizlik hatası. Bölge Sorumlusu Murat Erdoğan’ı aradım. Üç gün içinde yenisi geldi. Step Halı’ya verdiğim her kuruş helal olsun. Namuslu firmalar bilinsin istedim. Çünkü bazen öylesine rastlıyorsunuz ki elinizde garanti belgeniz bile olsa türlü hokkabazlık yapıp haram para yiyorlar da. Hak edeni de hak etmeyeni de aslında deşifre etmek lazım.

Yazarın Tüm Yazıları