İzmir’de bir başarı öyküsü Cüneyt’in Altınkapı markası

Öncelikle bu yazı torpilli değil. Cüneyt Altınkapı, benim çocukluk arkadaşım.

Haberin Devamı

Ama en fazla hesabı da ödeyen benim.
Fakat bugün bu köşede yazacağım her şeyi alnının teri ile hak etmiş bir iş adamı. Cüney 1978 yılında Türkiye’nin en genç patronu olarak gıda sektörüne girdi.
Bugün yiyecek-içecek sektöründe 32. yılını kutlayan yılların dostu Cüneyt’e o yıllarda ben Köfte lakabını takmıştım.
Bu gün Köfte’nin açtığı restoranlar fabrika gibi çalışıyor. Yüzlerce aileye ekmek veriyor.
Toplam beş masayla 1978 yılında hizmet veren Cüneyt, bugün 300’e yakın masa ile gelen talepleri karşılamakta zorluk çekiyor. Cüneyt’in tüm Türkiye’nin tanıdığı bir markaya dönüştürdüğü Altınkapı yurtdışına da ününü duyurdu. Bugün Karşıyaka, Çeşme, Alsancak şubeleriyle de İzmir’in farklı kesimlerine hizmet veren Cüneyt’i kimse İstanbul’a sokamadı.
Hep reddederek, “Taş yerinde ağarır” dedi.

Soyadını değiştirdi

Haberin Devamı

Türkiye’de İlk 10 Restoran arasına İzmir’de tek restoran olarak Altınkapı girdi; bunun yanında farklı senelerde yapılan ilk 10’a da 3 kez daha farklı kategorilerde gıda sektörünün en iyi temsilcisi seçildi. Bu markanın kurucusu olan canım arkadaşım köfte 10 yıldır markasını soyadında da taşıyor.
Bu da Türkiye’de ilk kez gerçekleşiyor.
Yani Cüneyt, başarısını anadan, babadan elde etmediği gibi, diğer işletmelerin kuruluş hikâyesinden farklı olarak soyadından yola çıkmadı.
Yarattığı marka soyadının önüne geçti ve soyadını değiştirdi.
İzmir Ticaret Odasında 13 yıldır bu sektörün meclis üyeliğini yürütüyor. Geçen yıl da sektörün sorunlarını Ankara’ya taşımak için Türkiye Odalar Borsalar Birliğinde Konsey Üyesi oldu.
Tabi tüm bu başarısında karısı Gönül, çocukları Sezen ve Yiğit’in de büyük payı var.

Döner ve Türk mutfağında zirvede

Geçen gün öğlen yemeğine Altınkapı’ya gittim. Saat 11:00’de misafirlerine hizmet vermek için kapılarını açmış. Şöyle bir baktım hijyen, kalite, sunum, güler yüzlü personelle pırıl pırıl bir karşılama.
Türk Mutfağı ve Osmanlı Saray Mutfağı’nın en güzel örneklerini görünce ne yiyeceğimi şaşırdım! Çeşitlerde yok yok.
Önce mönü
Kuru Biberli Nohut yemeği-Elbasan Tava-Kuzu Kapama-Meyhane Pilavı-Parmak Kebap-Hamsili Pilav-İncik Kebabı-Kâğıt Kebabı-Koruk suyuyla pişirilmiş Bamya-Pastırmalı Kuru Fasulye-İç Pilav-Saltanat Kayığı. Baş Aşçısı Nuri Usta’dan öğrendiğime göre menü her gün değişiyor, bazı yemekler belli günlerde mutlaka tekrarlanıyor çünkü o günlerin müdavim müşterileri var.
Mesela Pazartesi günleri Tavuk Tandır ve Kuzu Etli Şevket’i Bostan; Salı günleri Arapsaçı ve Patlıcan Güveç; Çarşambaları Kaburga Dolma; Perşembe günü Keşkek ve Etli Pazı; Cuma Kuzu Tandır günü. 30 çeşit var ama gruplar 1 gün önceden mönüye istediklerini ekletiyorlar.
Üniversite bitiyor
Ege Mutfağı’nın temel taşı zeytinyağlıları ve çeşitlerini anlatmayacağım, anlatılmaz. O lezzetler tadarken yaşanılır ancak. Ben seçim yapamadım aşçı tabağı istedim, az az canımın istediklerinden koydurdum. 32 yıldır aynı sokakta, aynı yerde, kaliteden ödün vermeden ayakta kalıyorsa bir müessese alkışlarım. Yanında yetiştirdiği ve 10 yıldır ortağı olan kardeşi Akın Özesen, Levent’de çok prensipli ve işine çok sahip. Cüneyt’in oğlu Yiğit bu sene Üniversiteyi bitiriyor, askerden sonra marka zincirini uluslararası alana taşıyacak tek isim... Prensesi Sezen vergi denetmeni olarak çalışıyorken de PR ondan soruluyor.

Şöhretler onun müdavimi

Haberin Devamı

Amerika’nın yaydığı fast food kültürüne inat ille de Türk Kültürü diyen Altınkapı’da benim favorim köfte çeşitleri.
Döner Kebapların yanında tavuk çeşitleri, farklı pide alternatifleri, çöp şiş, 20 çeşit zeytinyağlı ve salata çeşitleri.

İlle de balık diyorsanız: Altınkapı Balık Restoran şubesinde günlük balıklarınız sizi bekliyor.Benim favorim kalamar ve ahtapot. Cüneyt’in tüm şubeleri yıllardır ünlülerin uğrak yeri. Bu ünlüler kimler mi?
Mehmet Aslantuğ, Cem Yılmaz, Eda Taşpınar, Demet Akbağ, Yıldız Tilbe, Sarp Apak, Coşkun Sabah, Niran Ünsal, Gönül Yazar, Ahu Tuğba, Özcan Deniz, Serdar Ortaç, Mahsun Kırmızıgül,.

Spor dünyasından Özhan Canaydın, Adnan Polat, İlhan Cavcav, Mustafa Denizli, Ayhan Akman, Kemal Kılıç, Ümit Kayıhan, Sanlı Sarıalioğlu, Semih Şentürk, Necati Ateş, Cemal Aydın.
Siyaset de ise Mehmet Ağar, Mesut- Berna Yılmaz, Oktay Vural, Devlet Bahçeli, Aziz Kocaoğlu, Hakan Tartan, Taha Aksoy isimlerini sayabilirim.
Altınkapı yalnız Türk starlarının değil, Alain Delon, Antony Delon, Kim Wild, Albano- Romina Power, Janet Jackson gibi daha birçok dünya starının da yeri.

Yaşamında üç çocuğu var

Haberin Devamı

İş için gittiği Azerbaycan’da kaldığı Hilton Oteli’nin müdürünün bir İzmirli ve kendi dönerleriyle büyüdüğünü söyleyen kişi olarak karşısına çıkması. Kurban Bayramı’nda Bali Adasında tatildeyken dönerlerini unutamam abi diye kaldığı Holiday İnn otelinin fotoğrafçısıyla karşılaşması. Manhattan’da İşgören ailesinin kızına rastladığında. Şuanda çevresindeki yetişkin olmuş gençlerin dönerlerini yiyerek büyümüş olmaları duyduğu övgüler. Emek verip büyüttüğü 32 yıllık çocuğu Altınkapı’nın ona yaşattığı haz ve keyif yaşamının her anında karşısına çıkıyor. Anlayacağınız Cüneyt’in hayatında 3 evladı var gurur duyduğu! 23 yaşında biricik Sezen, 22 yaşında aslan Yiğit ve 32 yaşında Altınkapı.

Ben olsaydım, bu hafta sonu

Haberin Devamı

?Bugün Elhamra da L.Minku Don Kişot Balesini
?Ya da
?İzmir Büyükşehir Belediyesi Bizim Tiyatro’da ‘Bana Willam Deyin’ oyununu izlemeğe
?Mischka Live’de Tan’ın şarkılarıyla coşmaya
?Swissotel Grand Efes’de Yunan ezgileri eşliğinde Ege lezzetlerini tatmaya
?Mercan’da fasıl eşliğinde yılların eskimeyen sesi Türk Sanat Müziği’nin değerli ismi Okan Gürleri dinlemeğe
?Kenan İmirzalıoğlu’nun oyun gücünün zirveye çıktığı ‘Ejder Kapanı’ adlı filmi seyretmeğe giderdimmmmmmmmmmmmm.

 

Yazarın Tüm Yazıları