İzmir Büyükşehir Belediyesinden Kemalpaşa'ya itfaiye grubu

Güncelleme Tarihi:

İzmir Büyükşehir Belediyesinden Kemalpaşaya itfaiye grubu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 14:23

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesince Kemalpaşa Ören’de yapımı tamamlanan itfaiye binası, törenle hizmete girdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törendeki konuşmasında, Ören itfaiye binasının Armutlu, Bağyurdu ve çevre köylere hizmet vereceğini belirtti.

İtfaiye teşkilatında bin 363 personelin görev yaptığını, 249 itfaiye aracıyla hizmet verdiklerini aktaran Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"180 milyon liralık yatırımla 118 araç aldık. 80 tanesi de geldiğinde araç sayımız, 329'a çıkacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bünyesinde AKS 110'u kurarak Türkiye'de arama kurtarma çalışmalarına öncülük yapmış, Toros Eğitim Merkezi ile de diğer illerin itfaiye merkezlerine hizmet vermektedir. Ege Bölgesindeki belediyelere arama kurtarma ekipmanları dağıtıyor, destek ağı oluşturuyoruz."

Haberin Devamı

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise açılışı yapılan tesisin, Bağyurdu'ndan Yiğitler'e, Halilbeyli'den Armutlu'ya kadar büyük yerleşim bölgesine hizmet edeceğine değinerek, "Bizim için önemli bir projeydi. Halilbeyli köyünde bir yangın olduğunda, yüreğimiz ağzına geliyordu. Artık gönül rahatlığı içindeyiz" dedi.

Tesisin, 1 milyon 928 bin liraya mal olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!