İzmir Barosu'ndan Strasbourg Barosu'na ziyaret

Güncelleme Tarihi:

İzmir Barosundan Strasbourg Barosuna ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2018 15:11

İzmir Barosu'ndan Strasbourg Barosu'na ziyaret

Haberin Devamı

İZMİR Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Avrupa Parlamentosu ziyareti sonrasında, beraberindeki Baro Genel Sekreteri Av. İlke Erol, Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Seyide Uludağ, İzmir Barosu üyeleri Av. Sercan Altunordu, Av. Ali Solak ve Av. Tacettin Çolak ile birlikte Strasbourg Barosu'nu ziyaret etti.

Burada Strasbourg Barosu Başkanı Christophe Darbois ile Strasbourg Barosu'nun önceki dönem yönetim kurulu üyelerinden ve şu an disiplin kurulu üyeliği görevini sürdüren Türk kökenli avukat Gülcan Doyduk tarafından ağırlanan heyet, İzmir Barosu'nu tanıtarak, özellikle kadın hakları, çocuk hakları, göç ve iltica alanlarında yürüttüğü çalışmaları anlattı.

Ziyaret sırasında her iki heyet tarafından avukatların mesleklerini yaparken yaşadıkları sorunlardan bahsedildi. "Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü, demokrasi, temel hak ve özgürlükler vazgeçilmezimizdir" diyen Aydın Özcan barolar arasında karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi gerekliliğini vurguladı. Son dönemde İzmir Barosu'nun Balkanlarda bulunan barolarla yakın bir ilişki içerisine girdiğini ifade eden Özcan, baroların kendi aralarında geliştirdikleri uluslararası işbirlikleri ile özellikle son yılların kanayan yaralarından biri olan ve siyasi iktidarların her türlü insani ve hukuki kaygıdan uzak tamamen politik olarak yaklaştıkları göç ve iltica sorununa insan hakları bağlamında yaklaşılması için kamuoyu yaratılabileceğini söyledi.

İzmir Barosu Heyeti, Strasbourg temasları sırasında Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni de ziyaret edecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!