İzmir Barosu 'Gençofis' kurdu

Güncelleme Tarihi:

İzmir Barosu Gençofis kurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 17:28

İzmir Barosu 'Gençofis' kurdu

Haberin Devamı

İZMİR Barosu, stajını bitirip barodan ruhsatını alan ancak büro açmak için kaynak bulamayan avukatlar için Gençofis projesini hayata geçirdi. Ofis açılışına katılan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan 16 Ekim'de gerçekleştirilecek seçime hazır olduklarını belirterek, "Çok katlı bir projede, baromuza 6- 7 bin metrekarelik yeni bir alan kazandıracağız. Türkiye Barolar Birliği ile anlaşmalarımız tamam" diye konuştu.
Bayraklı Adliyesi karşısındaki Rodkar İş Merkezi'nde hayata geçirilen Gençofis projesi'nin açılışına, İzmir Baro Başkanı Avukat Aydın Özcan, İzmir Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Avukat Sercan Altunordu ve baro üyesi avukatlar katıldı. Proje hakkında bilgi veren İzmir Barosu Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Avukat Sercan Altunordu, "Bu proje baromuzun göreve başlayan meslektaşlarımız için en önemli projesi. Öncelikle Genç Avukatlar Meclisi'nin kurulması ve sonrasında genç meslektaşlarımızın sorunlarına yönelik faaliyetlere hız verdik. Biz de çalışmaya başladık. Meslektaş sayımızın artış hızı göz önünde bulundurulduğunda önemli bir proje. Mesleğe yeni başlayan genç avukatların sorunlarından en büyüğü barodan ruhsatı aldıktan sonra çalışacak ofis bulmaları ve kendi ofislerini açarken çok ciddi bir maliyetle karşı karşıya kalmaları. Bu noktada Genç Avukatlar Meclisi olarak İzmir Barosu yönetimiyle birlikte çalışarak böyle bir fikir ortaya çıkardık. İzmir Barosu olarak Türkiye'de önce bir baroyuz bu konuda da. Türkiye'de ilk olarak İzmir'de hayata geçti bu proje. Bundan sonra diğer illerimizde, genç meslektaş sayısının fazla olduğu illerde hayata geçeceğini umuyorum" diye konuştu.
YIL İÇİNDE 300 AVUKATA HİZMET EDECEK
Randevu üzerine kurulu bir sistem olduğu için aynı anda 18 kişiye hizmet veren ofiste yıl içinde 300 avukatın yararlanama imkanı bulunduğunu belirten Altunordu, "Şu an dokuz başvuru var. Ancak duyuru tam anlamıyla yapıldığında dolacaktır. Şuanki kapasite tamamen doluluk sağlandığı takdirde, mekanı büyütmek ya da başka bir lokasyonda büro kiralanarak aynı sistem oluşturulabilir. Kullanım esaslarını belirlerken cüzi bir ücret düşündük. 150-200 lira, yönetim kurulundan henüz geçmedi ancak belki de 100 lira ödeyerek yararlanabilecek arkadaşlarımız. " dedi.
Projeye başvuran ilk avukat olan Selcan Feyza Tekin, " Yeni ruhsatımı aldım. Baromuzun da bu projesini duyunca çok mutlu oldum. Kendim de büro arayışı içindeydim. Çeşitli sıkıntılar vardı, büro masrafı gibi. Baromuzun projesi benim için bir destek ve can suyu oldu. Gerçekten güzel hazırlanmış bir ofis, sekreter ve bilgisayarlar mevcut. Baromuza teşekkür ediyorum" dedi.
İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, "Genç ofis bürolarını genç meslektaşlar için düşündük. Avukatlık kanununa göre stajı biten arkadaşlarımızın en geç 3 ay içerisinde büro açması gerekiyor. Maddi sıkıntı çeken desteği olmayan arkadaşlarımız var onları düşünerek harekete geçtik. Mesleğe ilk adım olarak düşündük. Sıfır bilgisayarlar, mobilyalar ile donatıldı. Toplantı odası oluşturuldu. Hayata tutunmayı garantilediklerinde yeni gelen arkadaşlarına devretmek üzere devam edecek. Yani 1 yıl boyunca burada mesleğe adım atmış olacaklar. " dedi.
"SEÇİME ÇOK SAĞLAM GELİYORUZ"
"İzmir Barosu Yardımlaşma Vakfı'nı da harekete geçirmiş olmamız da önemli. Biz göreve geldiğimiz zaman kapanmak üzereydi. Son iki yıl içerisinde 3 veya 4 genel kurul toplamak suretiyle prosedürleri tamamladık ve vakfımızı ihtiyaç sahibi meslektaşlarımıza hizmet sunar hale getirdik." diyen Özcan, "Seçime çok sağlam geliyoruz. Listelerimizi hazırladık. Kısa süre içerisinde ilan edeceğiz. 2 yıl içerisinde yaptığımız icraatlarımız ortada. 'Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır' diyeceğiz." şeklinde konuştu.
İzmir Barosu'na üye avukatların sağlık hizmeti konusunda sıkıntılar yaşadığını anlatan Özcan, şöyle konuştu:
" Bütün diğer illerde olan hastanelerden yararlanma imkanı İzmir'de yoktu. Bütün meslektaşlarımızın 185 bin liraya kadar yatarak tedavi olma imkanını getirdik. Adliye'deki ortak kullanım alanlarını hızla yeniledik. 150 lira için bir buçuk yıl kapalı olan diş ünitesini hemen açtık. 7 ay boyunca kapalı olan avukatların kullandığı tuvaleti yeniledik. Baro binamızı tamamen yeniledik, baro kafeyi hizmete açtık. Yine kültürel faaliyetlerimizin olduğu Salih Ağa İş Hanı var. Orayı steril hale getiriyoruz. Bugün de burayı açıyoruz. Yakın zamanda yapacağımız bir projemiz var. Meslektaşlarımızın çocuklarını rahatça emzirebileceği bir çocuk bakım odasını adliyedeki lokalin içinde hizmete açacağız.
Mevcut bebek bakım odası çok sapa bir yerde, gitmeye çekiniyorlar."
İZMİR BAROSU'NA 6-7 BİN METREKARELİK YENİ OFİS
Yeni döneme yönelik en büyük projelerinin İzmir Barosu'na adliye civarında yeni bir mülk edindirmek olduğunu söyleyen Aydın Özcan, " Yeni dönemde esas projemiz adliye civarında çok katlı bir projede baroyu mülk sahibi yapmak. Her türlü hazırlığı yaptık. Meslektaşlarımız bize yetki verdiği takdirde bunu hayata geçireceğiz. İzmir Barosunun 30-40 yıllık ihtiyacını karşılamış olacağız. Anlaşma gerçekleşmiş durumda. Anormal durum olmadığı takdirde hayata geçecek. 1-2 yıl içinde inşaat biter bitmez hayata geçecek. 6-7 bin metrekare bir alan baromuza tahsis edilecek. Türkiye Barolar Birliği ile birlikte yapıyoruz. Bir kısmının tapusu Türkiye Barolar Birliği'nde olacak ama kullanım tahsisatı İzmir Barosuna özgülenmiş olacak. 7 liralık baro pullarından elde edilen gelirlerle hastaneler ve değişik illerde baro binaları yapılıyor Türkiye Barolar Birliği tarafından. Şuana kadar İzmir Barosu'nun gütmüş olduğu yanlış siyaset nedeniyle Türkiye Barolar Birliği'nden almamız gereken o baro pullarının karşılığını alamadık. Türkiye Barolar Birliği ile olan iyi ilişkilerimiz sayesinde bunu kazandırmış olacağız. Türkiye Barolar Birliği ile anlaşmamızı yaptık. Belki seçime kadar bile protokol yapılacak. Yetişmezse de seçimden hemen sonra. Biz bunu seçime yetiştirme çabası içindeyiz. En büyük projemiz bu." dedi.
Timur TARLIĞ/İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!