İzinsiz tablo kullanınca ceza aldı

Güncelleme Tarihi:

İzinsiz tablo kullanınca ceza aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 00:00

Şarkıcı İzel, ressam Harun Antakyalı’nın halka açık mekánda yer alan tablosunu, sanatçıdan izin almadan klibinde kullandığı gerekçesiyle 18 bin YTL tazminata mahkûm oldu. Ressam Harun Antakyalı, Karaköy 4 no’lu antreponun duvarlarına 42 metrekarelik yüzeyi kapsayacak şekilde çizdiği tablosunun İzel’in "Kime Zarar" adlı klibinde izinsiz fon olarak kullanılması üzerine "telif haklarının mali ve manevi anlamda ağır ihlali" iddiasıyla 30 bin YTL’lik tazminat davası açtı.

Mahkeme, Antakyalı’nın tablosunun izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle şarkıcı İzel ile klibi yayınlayan Kral TV’yi 18 bin YTL tazminat ödemeye mahkûm etti. İzel konuyla ilgili şunları söyledi:

"Ben hayatımda ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. Bu konuyla ilgili bir dava olduğundan dahi haberim yok. Sadece böyle bir söylenti duymuştum. Bu sokakta bir duvara yapılmış olan, kimin yaptığı belli olmayan bir resimdi. Sonuçta yargıda olan bir şey hakkında çok fazla konuşmaya gerek yok. Avukatım ve ben konuyu değerlendirip, gerekirse karşı dava açarak hakkımızı arayacağız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!