İzinsiz asılan reklam tabelaları kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

İzinsiz asılan reklam tabelaları kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 18:13

İzinsiz asılan reklam tabelaları kaldırıldı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde Belediye ekipleri, çevrede görüntü kirliliğinin önüne geçmek ve yasal çerçevede işlem yapılması amacıyla yol kenarları veya cadde ve sokak aralarına izinsiz olarak gelişigüzel asılmış olan reklam tabelalarını kaldırdı.

İzinsiz asılan reklam tabilalarına yönelik Bodrum Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü İktisat İşleri Birimi tarafından başlatılan çalışmalar, Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle Bodrum Yadrımadası geneline yayıldı. Bodrum Belediyesi'nin sorumluluk alanlarında bulunan bölgelerde çalışma yapan ekipler, izinsiz olarak asılmış olan reklam tabelalarını ve yönlendirme levhalarını tespit edip, keserek bulundukları yerden kaldırdı. Gelişigüzel asılarak çevrede görüntü kirliliğine neden olan çeşitli yön levhaları ve tabelaları toplayan ekipler, ardından bunları bir süre bekletmek için belediye kademesinde bulunan depoya götürdü.

Tabelasını asmak isteyen işletmecilerin de belediyenin belirlediği reklam alanları veya yönlendirme levhaları hakkında bilgi almaları, arzu ettikleri alanda işletmelerinin adlarının yer alabilmesi için Bodrum Belediyesi'ne dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerektiğini bildirdi. Yetkililer, gelecekte benzeri sorunların yaşanmaması için levhaların ve tabelaların yasal koşullarda asılması konusunda uyarıda bulundu.

Bodrum Belediyesi ekiplerinin son bir yıl içerisinde Yarımada genelinde 250'ye yakın izinsizce asılmış reklam tabelası ve yönlendirme levhalarını kaldırarak görüntü kirliliği ile mücadele ettiği bildirildi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!