İzinciyi ‘darbe’ ile korkutmak istemişler

Güncelleme Tarihi:

İzinciyi ‘darbe’ ile korkutmak istemişler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2016 10:03

Tüm Türkiye’de devam eden darbecileri protesto gösterileri, dün akşam Aksaray’da da yapıldı. Protestoya, yaz izni dolayısıyla memleketi Aksaray’a giden izinci Murat Ekici de katıldı.

Haberin Devamı

İngiltere’den yola çıkan Murat Ekici, yolda yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: “Yolda bazı kişilerin gurbetçilere, ‘Türkiye’de darbe var, geri dönün. Herkesi katlediyorlar, insanlar yok ediliyor’ diye korkuttuklarını gördük. Bu şekilde insanları geri döndürmeye çalışıyorlardı. Ama bunları dinlemedik. Vatanımız bir tane ve başka vatanımız yok.” 

ONLAR DA ESKİŞEHİR’DEYDİ
Belçika’da yaşayan Mısra Çalık ile Havva Şahan da darbecileri, Eskişehir’de protesto ettiler. Çalık ve Şahan, kırmızıya boyadıkları yüzlerine çizdikleri Türk bayraklarıyla Vilayet Meydanı’nda ‘demokrasi nöbeti’ne katıldı. Diğer katılımcıların ilgi odağı olan Çalık ve Şahan, vatandaşlarla selfie yaparak, darbe girişiminde bulunanlar aleyhine slogan attı. Çalık, ‘demokrasi nöbeti’ne katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Türk olduğu için çok gururlu olduğunu belirten Çalık, “Güçlü bir milletiz. Kendimizi tüm dünyaya ispatladık. Tüm Türkiye ile gurur duyuyorum” dedi. Şahan ise Türk bayrağını alıp “demokrasi nöbeti”ne katıldığını anlatarak, “Türklüğümle gurur duyuyorum” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!