İzinci Mustafa Yılmaz, 265 bin Euro’yu Sırbistan gümrüğüne kaptırdı

Güncelleme Tarihi:

İzinci Mustafa Yılmaz, 265 bin Euro’yu Sırbistan gümrüğüne kaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 09:19

İzinci Mustafa Yılmaz’ın Sırbistan gümrüğünde beyan etmediği 285 bin Euro’dan 265 binine el konuldu. Geçen yıl mayıs ayında meydana gelen bu olayın ardından açtığı davayı da kaybeden Yılmaz’ın bütün umudu, üst mahkeme... Yılmaz, “Gümrük mevzuatını çiğnediysek bunun bir cezası olmalı. Paranın tamamına el konması kabul edilmez bir durum. Biz parayı Türkiye’den borç almıştık” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’ye gitmek için geçen yıl mayıs ayında Almanya’dan otomobiliyle yola çıkan Mustafa Yılmaz, Sırbistan’a giriş yapınca gümrük polisleri tarafından arandı. Sırp polisler önce Mustafa Yılmaz ile yanındaki kişiyi aradı. Ardından otomobili ve bavulları kontrol etti. Aramada otomobilde 285 bin Euro çıktı. Polisler Mustafa Yılmaz ve yanındaki kişi hakkında tutanak tuttu. Paranın 265 bin Euro'luk bölümüne el koydu. 

Mustafa Yılmaz ve yanındaki kişi otomobildeki 285 bin Euro’yu beyan etmedikleri için, gümrük polisi Sırp yasaları gereği kişi başına 10’ar bini iade ettikten sonra kalan 265 bin Euro’ya el koydu. Mustafa Yılmaz, geçen yıl başından geçen olayı şöyle anlattı:

“Bu parayı Türkiye'den Berlin'de bina almak için getirdik. Ancak binanın satışında pürüz çıktı. Anlaşma olmadı. Biz de parayı tekrar Türkiye'ye götürmeye karar verdik. Macaristan'dan Sırbistan'a giriş yaparken polis, aracın içinde parayı buldu. Paranın nereden geldiğini anlattık ancak dinlemediler. İki kişi olduğumuz için bize 10'ar bin Euro’yu geri verdiler.”

Haberin Devamı

BÖYLE CEZA MI OLUR?

Bu olayın ardından Mustafa Yılmaz hukuk mücadelesi başlattı. Dava geçen ay sonuçlandı. Davayı kaybeden ve 265 bin Euro’sunu Sırbistan’a kaptıran Yılmaz, “Dava nedeniyle iki kez Sırbistan'a gittim. Paranın kaynağını belgelerle gösterdik. Ancak avukat davayı kaybettiğimizi, paranın tamamına el konduğunu ve bu paranın Sırp hazinesine aktarıldığını söyledi.

Üst mahkemede itiraz etme hakkımız var. Gümrük mevzuatını çiğnediysek bunun bir cezası olmalı. Paranın tamamına el konması kabul edilmez bir durum. Biz parayı Türkiye'den borç almıştık. Şimdi bir de borç ödemek zorundayım” dedi. 

DİKKAT...

Üzerinizdeki para 10 binden fazlaysa bildirimde bulunun

SIRBİSTAN Gümrük Mevzuatı, ülkeye giriş yapanlara yanlarında 10 bin Euro’ya kadar beyanda bulunmadan taşıma izni veriyor. Miktar 10 bin Euro’dan fazlayla bildirimde bulunmak gerekiyor. Bildirimde bulunmayan kişilerin 10 bin Euro’nun üzerindeki paralarına Sırbistan devleti el koyuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!