İzinci, cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

İzinci, cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 19:26

Fransa’da yaşayan ve tatil için Edirne'ye giden Erkan Y., darbe girişiminin ardından sosyal paylaşım sitesindeki kişisel sayfasından paylaştığı yazılar yüzünden tutuklandı.

Haberin Devamı

FRANSA’nın Marsilya kentinde yaşayan Türk işçisi Erkan Y., yaz tatilini geçirmek için 2 Temmuz’da ailesiyle birlikte memleketi Edirne'nin Havsa İlçesi'ne gitti. Erkan Y.'nin 15 Temmuz gecesi yaşanan askeri darbe girişiminin ardından sosyal paylaşım sitesi üzerinden yazılar yazarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği tespit edildi. Savcılık talimatıyla gözaltına alınan Erkan Y., ifadesinde Avrupa'da insan hakkı ve ifade özgürlüğü olduğunu savunarak, buna dayanarak rahat davrandığını söyledi. 

ÖLENLERİ GÖRÜNCE...
Alkol aldığında küfür eden birisi olduğunu ve darbe girişimi sırasında ölenleri gördükten sonra sinirlendiğini belirten Erkan Y. şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanına şahsi olarak hakarette bulunmadım. Avrupa'da insan hakkı ve ifade özgürlüğü vardır. Ben de uzun süre Avrupa'da kaldığım için bu kadar rahat davranıyordum. Türkiye Cumhuriyetini severim ve saygım da vardır. Ancak benim yaşadığım ülkede bunlar suç değildir."
Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen Erkan Y., 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!