İzdüşümsel fantaziler Ankara’ya ödül getirdi

Güncelleme Tarihi:

İzdüşümsel fantaziler Ankara’ya ödül getirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 00:00

Senaryo aşamasındaki kısa film projeleri Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenecek öğrenciler törenle ödüllerini aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğünce, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) danışmanlığında düzenlenen "Geleceğin Sineması" projesinin ödül töreni, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı.

Törende konuşan TÜRSAK Başkanı Engin Yiğitgil, Türkiye’de ekonomik krizlerde kültür ve sanata destek verenlerin desteklerini çektiklerini söyledi. Bu yıl beşinci kez gerçekleştirilen projenin uzun soluklu olduğunu ifade eden Yiğitgil, şöyle konuştu:

"Kültür ve sanattan desteğimizi çekmeyelim. ’Bütçemizde yer yok’ demeyin. Yaklaşık 50 yıldır kültürle uğraşıyorum. Çok bütçe gördüm, özel sektörle çok fazla işim oldu. Kültür ve sanat olmadan ekonomide ileri gitmek mümkün değil. Yöneticiler, kültür ve sanatla iç içe olurlarsa doğru karar alırlar. Bu, ekonomi ve diğer alanlarda da böyledir."

Destekleme kararı

TÜRSAK Başkanı Yiğitgil başkanlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü Sinema Daire Başkanı Nejat Gökçe, oyuncular Bergüzar Korel ile Levent Üzümcü, gazeteci Özay Şendir, sinema programcısı Muammer Brav ve grafik sanatçısı Kemal Öktem’den oluşan jürinin değerlendirdiği projeler arasında, İstanbul Üniversitesinden Emre Karapınar, "Zu Vermieten" adlı eseriyle birinci oldu.

Ankara Üniversitesi’nden Burak Koçak da, "İzdüşümsel Fanteziler" isimli çalışması ile desteklenmesine karar verilen ve ödül alan öğrenciler arasında yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!