İzdob’dan Ateş Kuşu Ve İlkbahar Ayini Prömiyeri

Güncelleme Tarihi:

İzdob’dan Ateş Kuşu Ve İlkbahar Ayini Prömiyeri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 11:26

İZMİR DEVLET OPERA VE BALESİ (İZDOB), 20. YÜZYILIN EN ÖNEMLİ BESTECİLERİNDEN IGOR STRAVİNSKİ’NİN ATEŞ KUŞU VE İLKBAHAR AYİNİ ESERLERİNİN PRÖMİYERİNİ, BUGÜN SAAT 20.00’DA ELHAMRA SAHNESİ’NDE SEYİRCİYLE BULUŞTURACAK

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), 20. yüzyılın en önemli bestecilerinden Igor Stravinski’nin Ateş Kuşu ve İlkbahar Ayini eserlerinin prömiyerini, bugün saat 20.00’da Elhamra Sahnesi’nde seyirciyle buluşturacak.
İZDOB, ekim ayında Verdi’nin Rigoletto operası ve Selman Ada’nın Mavi Nokta poetik operası prömiyerlerinin ardından iki bale eserinin prömiyerini yapmaya hazırlanıyor. 20. yüzyılın en önemli bestecilerinden Igor Stravinski’nin Ateş Kuşu ve İlkbahar Ayini eserleri, bugün saat 20.00’da Elhamra Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.
ATEŞ KUŞU
Eski bir Rus masalından esinlenilerek bestelenen Ateş Kuşu, Stravinski’nin müzikal anlamda olgunluk dönemine girdiğini gösteren özellikler içermesi açısından önem taşıyor. İyi ve kötünün mücadelesini konu alan eser, bir peri masalının canlılığı ve parlaklığını taşıyor. Armağan Davran ve Volkan Ersoy’un koreografisiyle sahnelen eserin dekorunu Tayfun Çebi, kostümünü Gülay Korkut, Işık tasarımını Fuat Gök yapıyor.
İLKBAHAR AYİNİ
Stravinski’nin İlkbahar Ayini ise çoğu müzisyen ve eleştirmene göre 20. yüzyılın en önemli müzik eserinden sayılıyor. Pagan ayinlerinin ruhunu taşıyan eser, daha önce yazılmış hiçbir müzik eserinde olmayan zengin bir ritmik çeşitliliğe sahip olarak değerlendiriliyor. Hem müziği hem de konusu itibariyle alışılmadık bir eser olan İlkbahar Ayini’nin koreografisini Mehmet Balkan üstlenirken, eseri Lale Balkan sahneye koyuyor. Dekor Tayfun Çebi, kostüm Gülay korkut, ışık tasarım Fuat Gök imzasını taşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!