İzdivaç sorumlularına MİT operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İzdivaç sorumlularına MİT operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 11:30

FETÖ’nün 'izdivaç sorumluları'na polis ve MİT ortak operasyon düzenledi. FETÖ'nün izdivaç sorumluların yazışmalarından: "Tuğba'yı hem Aydın, hem Vehbi'ye göndereyim mi?", "Bilge'yi de Selim beye rağmen başka taliplere de yollayayım mı?"

Haberin Devamı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşlilatı’nın (MİT) ortak çalışması ile FETÖ operasyonu düzenlendi.  Ekipler, İstanbul merkezli 20 ilde hakkında gözaltı kararı verilen 106 kişinin yakalanmasına yönelik şüphelileri yakalamaya yönelik eş zamanlı baskınlar düzenledi.  FETÖ'nün 'İzdivaç Sorumlusu' olarak faaliyet gösteren 'abi' ve 'abla' konumundaki şüphelilerine yönelik operasyonda 65 kişi gözaltına alındı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı'nın (MİT) ortak çalışmasıyla İstanbul merkezli 20 ilde yaptığı operasyonda 'İzdivaç Sorumlusu' olarak faaliyet gösteren 'abi' ve 'abla' konumundaki şüphelilerin örgütünün şifreli mesajlaşma programı 'Bylock' ile yaptığı yazışmalar çözüldü. 

Haberin Devamı

 EŞ ADAYI KADINI, İKİDEN FAZLA KİŞİYLE GÖRÜŞTÜRDÜKLERİ ORTAYA ÇIKTI 

Ortaya çıkan bir yazışmada ismi öğrenilemeyen kişinin izdivaç sorumlusuna yolladığı 'Bylock' mesajlarında, "Tuğba'yı hem Aydın, hem Vehbi'ye göndereyim mi?", "Bilge'yi de Selim beye rağmen başka taliplere de yollayayım mı?" şekilde mesajlaştıkları belirtildi.

MESLEĞE GÖRE KATEGORİLER

Örgütün evlenmek isteyen eş adaylarını çeşitli kategorilere ayırdığı ortaya çıktı. İzdivaç sorumlularının kadınları eğitim durumları, fiziksel özellikleri ve yaptıkları mülakat sonuçlarına göre A,B,C, 'Turist' ve 'İlçe' şeklinde kategorilere ayırarak aynı kategorilerden talipler arasında eşleştirme yaptıkları belirlendi. 

A,B,C, 'TURİST' VE 'İLÇE' KATEGORİLERİ NE MANAYA GELİYOR?

A grubuna 'devletin hassas kurumlarında çalışan emniyet ve yargının üst düzey yöneticileri', B grubuna 'emniyet amiri, baş komiser, komiser, hakimler ve bazı savcılar', C grubuna 'çeşitli görevlerdeki memurlar', İlçe kategorisine 'kaymakam ve kaymakam adayları', 

Turist kategorisine ise 'Dışişleri Bakanlığı, Başkonsolosluk ve Konsolosluk yetkilileri' oldukları iddia edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin Vatan Caddesi'ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ederken, 41 şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. 

 

Haberin Devamı

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!