İzciler Aşure Dağıttı

Güncelleme Tarihi:

İzciler Aşure Dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 14:52

NİLÜFER KÜLTÜR EĞİTİM YARDIMLAŞMA DERNEĞİ, İHSAN ÇEVRE GELİŞİM DERNEĞİ VE KEŞŞAF GENÇLİK SPOR VE İZCİLİK KULÜBÜ, MUHARREM AYI DOLAYISIYLA AŞURE DAĞITTI.

Nilüfer Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği, İhsan Çevre Gelişim Derneği ve Keşşaf Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı.
Turgut Özal Bulvarı ile Kenan Evren Bulvarı’nın kesiştiği kavşakta stant kuran dernek üyeleri, yaptıkları aşureyi Cuma namazının ardından vatandaşlara dağıttı. Nilüfer Kültür Eğitim Yardımlaşma Derneği Başkanı Tolunay Kaygı, aşurenin önemini atalarımız çok daha güzel etkinliklerle anlattığını kaydederek, “Bizler de elimizden geldiğince kendi imkanlarımızla yaptığımız aşureyi halka dağıtıyoruz. Bir de aşurenin anlamını ifade eden kartlar bastırdık. ‘Bir çok tanenin bir kazanda kaynayıp güzel bir tatlı olması gibi, gelin aşureyle gönül birliği edelim, bu güzel nimetten bizde nasiplenelim’ yazılı kartlarla insanlara çağrı yaptık” dedi.
Kaygı, aşure dağıtımının süreceğini kaydederek, “Muharrem ayının 10. gününde başlıyor aşure. Biz o günden itibaren belli mekanlarda aşure dağıtımı yapıyoruz. İlk olarak Turgut Özal Bulvarı’nda düzenledik etkinliğimizi. Bundan sonra çarşı merkezinde aşure yapıp dağıtacağız inşallah. Sonra kendi gruplarımız mahalleler arasında yapıp dağıtacak” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!