İZBAN'daki kadro bilmecesi çözüldü

Güncelleme Tarihi:

İZBANdaki kadro bilmecesi çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2018 18:32

İZBAN'daki kadro bilmecesi çözüldü

Haberin Devamı

İZBAN A.Ş. bünyesinde taşeron olarak çalışan yaklaşık 750 temizlik ve güvenlik personelinin kadro sıkıntısı çözüme kavuştu. Konuyla ilgili açıklama yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "İZBAN, evrakları teslim almaya başlamıştır" dedi.

Yüzde 50'si İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan İZBAN A.Ş.'de çalışan yaklaşık 750 temizlik ve güvenlik personelinin, kadro için topladıkları evrakların kabul edilmediğini belirtmesi üzerine devreye giren DİSK'in İzmir Valiliği ile görümeleri olmulu sonuçlandı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, mutlu haberi aldıklarını ve işçilerin hak kaybı yaşamadan kadroya alınmaları için evrakların İZBAN tarafından kabulüne başlandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Yayımlanan 696 sayılı KHK'da '2 Ocak ile 11 Ocak arası belediye şirket işçileri hariç, 4734 sayılı hizmet alım ihalesinde bulunan işçiler evrak vermekle yükümlüdür' ibaresi vardı. İZBAN yönetimi, yaklaşık 500 güvenlik 250 de temizlik işçisinin talebini dinlemiyor, evrak teslim talebini kabul etmiyordu. Güvenlik görevlileri, DİSK Güvenlik Sen'de, temizlik çalışanları da Genel- İş 7 No'lu şubede örgütlendi. Dün (Salı) itibariyle sendikamızın müdahalesiye İzmir Valiliği ile yaptığımız görüşmeden sonra 750 işçi arkadaşımızın hak kaybı yaşamadan evraklarını İZBAN A.Ş'ye teslim edecekleri, kurumun evrakları kabule başladığı duyuruldu. Hak kaybı yaşanmadan İZBAN evrakları teslim almaya başladı. Bu sendikal ve örgütlü mücadelenin kazanımıdır. İşçilerin emekçilerin kaybedeceği bir şey yoktur ama kazanacağı güzel bir dünya var."

Davut CAN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!