İz silme derdinde değiliz

Güncelleme Tarihi:

İz silme derdinde değiliz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2010 00:00

29 Mart seçimlerinde AKP’de aday belirlemede büyük tartışmalar yaşanan Keçiören’in Belediye Başkanı Mustafa Ak Ankara Hürriyet’e bir yılını anlattı.

Haberin Devamı

29 Mart seçimlerinde AKP’de aday belirlemede büyük tartışmalar yaşanan Keçiören’in Belediye Başkanı Mustafa Ak Ankara Hürriyet’e bir yılını anlattı. 15 yıllık belediye başkanı Turgut Altınok’la kendisi arasında halkın kıyas yılı geçirdiğini söyleyen Ak, “Kıyasla geçen bir yıl oldu. Zaten bekliyorduk. Ama şu anda farklı başkanın ve yönetim tarzının olduğunu halkımız anlamaya başladı” dedi.
800 bin nüfusuyla Türkiye’nin en büyük nüfusa sahip ilçesi olan Keçiören’e hizmet sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıları davet eden Ak şunları söyledi:
“Seçimlerde özellikle aday oluşumuz son derece dikkat çekici oldu. Geç gerçekleşen adaylık sürecim vardı. Bu dezavantajı avantaja çevirmeye çalıştık, elhamdürüllah seçimleri kazanarak ayrıldık. Keçiören Belediyesi 800 bin nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık ilçesi. Yönetimde sürekliliği ve kamu yönetiminde sürekliliğin devamı açısından halkımız yeni yönetim eski yönetim arasında bir kopukluk hissetmeden bu geçişi yaşamış oldu. Yeni belediye başkanı yeni yönetim ve yeni anlayışla halkımıza hizmete başladık.
Kıyas olması kaçınılmazdı
Tabii ki halkımız 15 yıllık belediye başkanıyla bizi karşılaştıracaktı. Biz bir yılı bu şekilde ön görmüştük. Kıyasla geçen bir yıl oldu. Her şeyin kıyaslanması çok normal. Zaten bekliyorduk ama şu anda farklı başkanın ve yönetim tarzının olduğunu halkımız anlamaya başladı. Şu anda halkımızla olan ilişkilerimize son derece önem veriyoruz. Halka dönük bir yaklaşım sergiledik. Alınacak kararların katılımcı bir yapıyla şeffaf olmasına dikkat ettik. Özellikle Keçiören’deki temizlik ve çevre düzeniyle ilgili faaliyetlerimizin nasıl daha iyi olacağının hesaplarını yaptık. Yol, su, kaldırım gibi rutin hizmetleri zaten yapmamız lazım. Öncelikli amacımız Keçiören’e vizyon kazandırabilmek olmalı, bu yönde çalışıyoruz. Sosyokültürel çalışmalara ağırlık verdik. Yatırımlarla ilgili faaliyetlerimizi de yoğunlaştırıyoruz. Biz 2010’u şantiye yılı olarak ilan ettik. Kazı, kaldırım, yol çalışmaları başlayacak. Keçiören’in içerisinde özellikle yapılması gereken eksik olan yatırımların kim tarafından yapıldığının önemi yok. Büyükşehir Belediyesi’yle son derece koordineli çalışıyoruz.
Artık yeni bir başkan var
Bizim geçmişin izlerini silmek gibi bir gayretimiz yok. Biz Keçiören’e hizmet eden herkesi takdirle anıyoruz. Seçimlerden sonra da görüştük konuşmamız oldu. Keçiören’e değer katan başkanlarımızdan birisi Turgut Altınok, izlerini silme gibi bir gayemiz yok yüzden. Ama halkımıza şunu yansıtmak istiyorum. Yeni bir belediye başkanı var. Her şeyiyle aynı yapma olayımız yok. O Turgut Altınok’tu ben Mustafa Ak. Bu farklılığı biz yaratabilmiş olursak bir şey yapmış oluruz. Ama bizim derdimiz hizmet bayrağını daha üste, daha güzele, daha iyiye çıkarmak. Sandığa gittiğimizde halk takdiri verecek. Bu bir hizmet yarışıdır. Keçiören belli bir yere geldi, biz almış olduğumuz seviyeyi daha iyi bir noktaya getireceğiz.”

Haberin Devamı

En büyük şansım Başbakan

Haberin Devamı

“BAŞBAKAN Tayip Erdoğan’a ev sahipliği yapıyorsunuz. Bunun artıları ve eksileri neler?” sorusunu Ak şöyle yanıtladı:
“Ben bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. İki açıdan şanslıyım. Birincisi yerel yönetimlerden gelen bir Başbakan ve sorunları biliyor, önümüzü açmak için gayret gösteriyor. Sayın Başbakan döneminde belediye başkanlığı yapmak büyük şans. İkincisi Sayın Başbakan bizim ilçemizde ikamet ediyor. Kendimi denetlenen ve gözetlenen olarak görüyorum. Daha kaliteli hizmet konusunda da sürekli olarak kendimizi yenilemek zorunda hissediyoruz. Şans olarak görebileceğim başka bir şey istediğimiz anda kendisiyle görüşebilme şansına sahip oluyorum. Bu eminim gıpta edilen bir durumdur. Zaman zaman kendilerinden görüş alıyorum, sorular soruyorum, emir ve talimatlarını öğrenmeye gidiyorum.”

Haberin Devamı

İlçemizde üniversite olmaması üzücü

“KEÇİÖREN önümüzdeki beş yıl çok güzel şeylere sahne olacak. Sadece fiziki anlamda bir şehir gelişimi değil sanayi, spor ve kültürel konularda da belediyelere büyük görevler düştüğünü biliyoruz. Keçiören’de 18 yaş altı nüfus 250 bin civarında ve 140’ın üzerinde okul var. 150 bine yakın ilköğretim öğrencimiz var. Bunların ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda belediyemiz imkanları doğrultusunda çalışıyoruz.
800 bin nüfusa karşın bir üniversitenin bile ilçede olmaması üzücü. Birkaç üniversite kurulması arzusundayız. İlk olarak bir üniversitemizin rektörlüğü kuruldu. Öğrenci almaya başlayacak önümüzdeki dönem. Kampusü olan bir üniversite hayalimiz var. Ovacık’tan Bağlum’a doğru bu hedefimizi gerçekleştirecek arazilerimiz var ve bunu içinde bulunduğumuz dönemde gerçekleştirmek istiyoruz.
Tabloya bakınca Keçiören hizmet sektörü açısından çok önemli bir yerde. Spor, sağlık ve eğitim gibi alanlarda yatırım yapabilecek herkesi Keçiören’e davet ediyoruz.”

Haberin Devamı

İçki baskısı yok

GEÇMİŞ dönemdeki bir münferit bir olayın sıkıntısını çekiyoruz. Keçiören’in bununla anılması kötü. İçki ruhsatı diye bir ruhsatı biz vermiyoruz. Tekel veriyor. Kimseye ‘Sen satamazsın’ demiyoruz, denetimle ilgili bir sıkıntı var. İçki satan yerlerin alınan karar göre 23.00’a kadar dükkanlarını kapamaları lazım. 23.00’dan önce olması mümkün değil. Bunun aksini iddia eden varsa kanıtını getirsin ben de işlem yapayım. Hatta biz 23.00’da bile denetimi yapmıyoruz. Genelde saat 24.00-01.00’dan sonra denetimler başlıyor. Ama 02.00’a kadar da içki satışı yapılamaz. Buna izin verirsek biz suç işlemiş oluruz. Bazı şikayetler esnafımızdan gelemeye başladıktan sonra zabıtalarımıza fotoğraf makinesi verdik. Tutanakların fotoğrafı da çekiliyor. Böylece esnafın itiraz hakkı doğuyor. Olumlu bu uygulamayı bile istismar edenler oldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!