İyi Tasarımlar başladı

Güncelleme Tarihi:

İyi Tasarımlar başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 13:15

İyi Tasarımlar başladı

Haberin Devamı

İZMİR Akdeniz Akademisi'nin düzenlediği İyi Tasarımlar 2 etkinliği Kültürpark Fuar 1 ve 2 No'lu hollerde başladı. Etkinliğin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Muzaffer Tunçağ, İzmir'in tasarım kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

İzmir Akdeniz Akademisi'nin "Alan açmak" temasıyla düzenlediği İyi Tasarımlar 2 etkinliği başladı. Bu yıl hayatın her alanında tasarımı görünür kılma amacındaki etkilikte toplam dokuz sergi, yedi söyleşi, bir seminer, beş sunum, bir forum ve bir botanik turu gerçekleşecek. Farklı, özgün, yaratıcı atölye çalışmalarının yapıldığı etkinliğin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, bu yıl salonlarda, sokaklarda, Kemeraltı'nda tasarımın günlük yaşamın içine gireceğini söyledi. Tunçağ, "Akdeniz Akademisi'ni kurarken ana hedeflerimizden bir tanesi tasarımdı. İzmir Akdeniz'in en doğusunda, Avrasya'nın en batısında bir ülkenin kenti olarak olarak tasarım kenti olmayı hedef olarak seçti. Bu yolda da emin adımlarla ilerliyoruz. Tasarım koridorları yarışmalarından güzel sonuçlar alındı. Tasarım bu sene sokaklara açılıyor. Halkın tasarım olgusunu hissetmesi sağlanacak. Tasarım tüm dünyanın yarışma konusudur. Londra, Paris, Barselona, Milano tasarımda öncülüğü yakalamak için birbirleriyle yarışıyor. Fransızlar sadece moda haftalarından 30 milyar Euro gelir elde ediyor. İzmir'deki tasarım çalışmaları da kentin kalkınmasına katkı verecek. İzmir mutlaka bu alanda bir patlama yapacak. Türkiye'ye liderlik yapacak. Otobüsten tekstile kadar gördüğümüz her şey birer tasarım olgusu olarak değişik inovasyonları içeriyor" dedi.

İzmir Akdeniz Akademisi Müdür Ayşegül Sabuktay, etkinlikteki söyleşilerin 4 Kasım'a, sergilerin ise 20 Kasım'a kadar süreceğini söyledi. Sabuktay, etkinliğin atölye çalışmalarının 6 Ekim'de başladığını belirterek “Mikro kamusal alanda deneysel araştırma çalışmaları yapıldı. Somut çıktılar Alsancak Limanı'ndan Kemeraltı'na kadar yerleştirilecek. Meslek fabrikasında pasta tasarım atölye çalışması yapıldı. İzmir'in gençlere nasıl hitap edeceğiyle ilgili 'Gençlere yer açan İzmir" atölye çalışması gerçekleştirildi. 'Kemeraltı'nda turist ol' başlığıyla turist gözüyle Kemeraltı'nın nasıl görüldüğü ve nasıl değişebileceğiyle ilgili düşünceler ortaya kondu. Elektrikli otobüs atölye çalışması oldu. Pek çok konuda farklı, özgün tasarım atölye çalışmaları gerçekleştirdi" dedi.  Açılış konuşmalarının ardından ilk etkinlik olan “Alan açmak" konulu söyleşi yapıldı. Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Borga Kantürk'ün yönettiği söyleşide İstanbul Modern Sergiler ve Projeler Direktörü Çelenk Bafra ve mimar araştırmacı Çiçek Tezer konuştu. Etkinlik kapsamında Dokuz Eylül , Ege, İzmir Ekonomi, Yaşar Üniversiteleri ve İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü'nün yeraldığı “Üniversiteler Tasarım ve Sanat Mezuniyet Projeleri Sergisi" açıldı.

Utku BOLULU / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!