İyi polis kötü polis olarak çikolata

Güncelleme Tarihi:

İyi polis kötü polis olarak çikolata
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2013 17:26

Sağlıklı bir gıda olarak her gün bir miktar çikolata... Bundan daha iyi ne olabilir ki? Ama dikkat etmemiz gereken hususlar da var.

Haberin Devamı

Eğer siz de çikolata tutkunuysanız, çikolatanın sağlık ve güzellik açısından faydalarını anlatan her yeni bir araştırmayı gördüğünüzde mutluluktan havalara uçuyorsunuzdur. Çünkü çikolata, harika ve lezzetli bir sağlıklı polifenol kaynağı. Ancak tüm çikolatalar aynı üretilmiyor.
Teknik açıklamalara girdiğim için peşinen özür dilerim. Meramımı anlatabilmem için biraz sabır lütfen...


Çikolata, doğal olarak oluşan flavanol ve epikateşin denilen antioksidanları içeriyor. Fakat bunlar antioksidan gibi davranmak yerine, kan akışınızın serbestçe akıp kalp krizi ve inme risklerinizi azaltarak kan basıncınızı düşürmeye yardım eden polifenol görevi görüyorlar. Ayrıca cildinizi güneşteki UV ışınlarından görülebilecek zarara karşı da koruyorlar. Bu da daha az kırışık ve daha pürüzsüz bir ten anlamına geliyor. Dahası var: Çikolata, stres hormonu olan kortizol seviyelerini de azaltıyor.

Haberin Devamı


Hepsi bir arada değerlendirildiğinde, kan basıncınızı düzenlemenizi, kırışıklıklardan korunmanızı, cildinizi genç tutup ince kalmanızı sağladığından çikolata genç görünmenizi ve hissetmenizi sağlıyor.

Penn State Üniversitesi’nin en güncel araştırmalarından biri, kakao içeren diyetle beslenmiş farelerin kakao almayan farelere oranla daha az iltihaplanma yaşadıklarını öne sürüyor.


İnsanlara uyarlayacak olursak, düzenli olarak bir fincan sıcak kakao içmek diyabet gibi hastalıkların kimi etkilerinden sakınmanıza yardımcı olabilir. Fakat bu öyle ılık bir bardak süte çikolata tozu atmak kadar basit değil. Çikolatanın faydalarından yararlanmak istiyorsanız biraz daha zeki olmalısınız.


Gelin size açıklayalım:


Yap: Fark yaratacak miktarda flavonoid almanız için en az yüzde 70 kakao oranlı bitter çikolata seçin.


Yapma: Yeteri kadar polifenol gücüne sahip olmayan ve muhtemelen bolca şeker ve süt eklenmiş olan raftaki herhangi bir sütlü çikolata barını tercih etmeyin.

Yap: Çikolata yerken kendinizi günde 30 gramı aşmamak suretiyle öğlen ya da akşam yemeği sonrası mini-tatlı gibi tüketerek sınırlayın.


Yap: Bir fincan gerçek kakaoyu az yağlı sütle karıştırın. Ama sakın şeker eklemeyin!

Haberin Devamı


Yap: Tadını çıkarın! Daha iyi bir kalp sağlığı, cilt ve daha az stres için her gün bir miktar çikolata nereden baksanız harika bir şey!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!