İYİ Parti aday adayı Ergun, kırsalda

Güncelleme Tarihi:

İYİ Parti aday adayı Ergun, kırsalda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 10:20

İYİ Parti aday adayı Ergun, kırsalda

Haberin Devamı

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve Muğla Milletvekili aday adayı Metin Ergun, seçim çalışmalarını kırsal mahallelerde sürdürüyor.

Muğla'da, 24 Haziran'daki erken genel seçim öncesi İYİ Parti milletvekili aday adayı Metin Ergun, Menteşe ilçesinin kırsal Yörükoğlu Mahallesi'nde vatandaşlar ile bir araya geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yakınındaki isimlerin başında gelen Ergün, hangi siyasi görüşten olursa olsun, kapılarının herkese açık olduğunu belirterek, "Eskiden MHP'de, CHP'de DYP'de, DP'de, Anavatan'da, DSP'de, Ak Parti'de siyaset yapmış herkesi kucakladık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmaktan endişe duymayan, bu bayrağın altında yaşamaktan memnun olan her insana kapımız açık. Türkiye'nin buna ihtiyacı var" dedi.

Devlet yönetimi ve ekonomi ile ilgili temel bir makas değişikliğini vaat ettiklerini belirten Ergun, şöyle konuştu:

"Türkiye sanayi, tarım üretiminden koptu. Saman, soğan, sarımsak, kuru fasulye, buğday, zeytinyağ, et, süt ve aklınıza gelebilecek daha birçok tarım ve gıda ürününü ithal eder bir hale geldik. Türkiye tarımda kendi kendine yeten nadir bir ülkeydi. Tarımda tekrar öze dönüşü, tarımsal potansiyelimizi arttırmayı, üretimi vaat ediyor. Adeta insanımız topraktan koptu. Ekilebilir tarım arilerimizin miktarı azaldı. Felaketle karşı karşıyayız. Bu milleti kuru soğana muhtaç ettiniz. Devlet kurumlarımızda bir dağılma, iradesizlik söz konusu. Siyaset biliminde buna devletsizlik deniyor. Şimdi hiç kimsenin iradesi yok. Bir kişinin iradesi söz konusu. Devlet dediğimiz nedir? Devlet dediğimiz, kurumlar ve kurumları işleten kurallardır. Modern devletlerde bu kurallar, anayasa, yasalar, genelgeler ve tüzüklerdir. Şimdi, Türkiye'de ne anayasa nede yasalar dinleniyor. 2010 referandumu ile yargı cemaat yargısı haline getirildi. 16 Nisan referandumu ile de yargı siyaset yargısı haline getirildi. İYİ Parti, işleyen adalet, hukuk, liyakat vaat ediyor."

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!