İyi, kötü, çirkin

Güncelleme Tarihi:

İyi, kötü, çirkin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 21:38

İyisiyle kötüsüyle sporda bir yıl geride kaldı. Başarısızlıklar, hayal kırıklıkları kaldırılır ama ah bir de ‘çirkin’ olaylar yaşanmasıydı...

Haberin Devamı

İYİ

AVRUPA’NIN KRALİÇESİ CİM BOM
13 Nisan

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Sekizli Finali’nde çifte gurur yaşadık. Ezeli rakipler Galatasaray Odeabank ve Fenerbahçe arasındaki final maçında sarı kırmızılılar 69-58 galip gelerek Avrupa’nın en büyüğü oldu. Tarihinde ilk kez oynadığı sekizli finali kazanan Galatasaray Odeabank 2008-2009 sezonunda da FIBA Avrupa Kupası’nı kazanmıştı. Erkeklerde ise Anadolu Efes Anadolu, Galatasaray ve Fenerbahçe Aralık ayında Euroleague ilk 16’sına kalarak benzer bir başarının peşinden koşuyor.

VAKIF GELENEĞİ BOZMADI
16 Mart

Voleybolumuzun gözbebeklerinden Vakıfbank, CEV Kadınlar Ligi’nde finale kalarak göğsümüzü kabarttı. Finalde Dinamo Kazan’a 3-0 yenilseler de gelenek bozulmadı: Devler Ligi’nde son 5 sezondur bir Türk takımı final oynama başarısını gösteriyor.

ONLARA ‘ENGEL’ YOK
4 Mayıs

AVRUPA Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde İspanyol Fundosa ONCE’yi 71-64 yenen Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, böylelikle hem geçen yılki unvanını korudu hem de RSV Lahn-Dill ile toplam şampiyonluk sayısını beşle eşitledi. Aslanlar, 2010-11 sezonundan bu yana evinde kaybetmiyor.

Haberin Devamı

ÇAKIR GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI
Haziran-Temmuz

BELKİ milli takımımız Brezilya’daki Dünya Kupası’na yer alamadı ama hakemimiz Cüneyt Çakır, tecrübesine turnuva sırasında gösterdiği başarılı yönetimi ekleyerek yarı finale kadar yükseldi. Çakır, hakemlik açısından çok da parlak geçmeyen bir turnuvanın öne çıkan isimleri arasında yer aldı. Mesut Özil ise şampiyon Almanya’daki temsilcimiz oldu.

VELİ’DEN CENTİLMENLİK DERSİ
24 Aralık

BEŞİKTAŞLI Veli Kavlak, Türkiye Kupası’nda karşılaştıkları Adana Demirspor’dan Hakan Söyler’in hakem Suat Arslanboğa’dan gördüğü kırmızı kartı, “Temas yok” diyerek sarıya çevirdi. Yılın son şık centilmenlik hareketine imza atan Veli, tüm camialardan alkış aldı.



KÖTÜ

İLHAN ABİ VE ERKAN KARDEŞİ KAYBETTİK
22 Eylül, 2 Ağustos

HÜRRİYET gazetesi ve spor dünyası, 22 Eylül’de hiç unutmayacağı bir ağabeyini, İlhan Söyler’i kaybetti. Henüz 66 yaşında aramızdan ayrılan İlhan Ağabey, sevgiyle ve tutkuyla bağlı olduğunu spor yazarlığını yaşam savaşı verdiği son günlerine dek sürdürerek, bize son bir ders anlattı. 2 Ağustos’ta ise Galatasaray’ın sabah antrenmanını takip etmek için tesislere gelen Sabah Gazetesi fotomuhabiri Erkan Koyuncu talihsiz bir kaza sonucu tesisin demir kapısına sıkıştı ve hayatını kaybetti.

PİSTE KARA KIŞ ÇÖKTÜ
7-23 Şubat, 15 Haziran

KIŞ sporları açısından hiç de iyi bir yılı geride bırakmadık. Önce 2014 Soçi Kış Olimpiyatları’nı uzaktan izledik. Ardından, Erzurum’dan 67 milyon liralık dev projenin bakımsızlığa terk edildiğini öğrendik. Daha Universiade için 2011’de yapılan tesisin atlama kuleleri 15 Haziran’da çökmeseydi, belki bunu da öğrenemeyecektik.

G.SARAY REKORU KIRDI AMA ...

AVRUPA Fatihi sıfatını bileğinin hakkıyla alan Galatasaray, bu yıl maalesef kötü bir rekora imza attı. Şampiyonlar Ligi D Grubu’ndaki son maçında Arsenal’e karşı ilk yarıda kalesinde gördüğü üç golle, Beşiktaş’ın elindeki gol yeme rekorunu 19 golle ele geçirdi.

ÇARŞI DARBE YAPACAKMIŞ
Aralık

BEŞİKTAŞ’ın ünü memleket sınırlarını aşan taraftar grubu Çarşı’nın başı bugüne dek defalarca belaya girmiştir ancak bu defa iddialar, futbolun epey dışına taşıyordu. Gruba üye 35 kişi halen “Hükümete darbe” suçlamalarıyla yargılanıyor.

BURSA’YA UEFA’DAN MEN
23 Aralık

5 Eylül’de, Bursaspor’un Avrupa Ligi katılım payını finansal fair-play çerçevesinde askıya alan UEFA, Bursaspor’a bir yıl Avrupa kupalarından men ve 100 bin Euro’luk para cezası verdi. UEFA Tahkim Kurulu, Zambiyalı oyuncu Mbesuma’nın bonservis bedelini geç ödediği gerekçesiyle Bursaspor’a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası vermişti.



ÇİRKİN

KAMPTA SİLAHLAR ÇEKİLDİ

MİLLİ Takım Avrupa Kupası’na gitme mücadelesi verirken kamptan yükselen kötü kokular, yılın “çirkin” olayları arasındaki yerini aldı. Aslında her şey bir yıl önce olmuştu. Ancak bu sene ortaya çıktı. İddialara göre 15 Ekim 2013’de oynanan Türkiye-Hollanda maçı için kampa giren milli takımda Ömer Toprak, Hakan Çalhanoğlu ve Gökhan Töre arasında gerginlik yaşanmış, Gökhan takım arkadaşlarını silahla tehdit etmişti.

YİNE TARAFTAR BIÇAKLANDI
21 Kasım

GALATASARAY ile Sırbistan’ın Kızılyıldız takımı arasındaki Euroleague maçı, senenin en çirkin olaylarından birinin gölgesinde kaldı. Sırp taraftar Marko Ivkovic, kendisini taraftar addeden bir fanatik tarafından Abdi İpekçi Stadyumu dışında bıçaklanarak öldürüldü.

GAZETECİYE SAYGISIZLIK
8 Aralık

Osmanlıspor Eski Teknik Direktörü Osman Özköylü’nün deplasmanda Kayserispor’a 3-1 yenildikleri maçtan sonra gazetecilere karşı sergilediği sert tavırlar, gerekçesi her ne olursa olsun yılın çirkin olayları arasındaki yerini aldı. Özköylü’nün “Terbiyesiz herifler. Çok kötü yaparım” dediği duyulmasa çok daha iyiydi.

PROTOKOL CANI OYUNCU YARALADI
20 Aralık

TÜRKİYE 2. Basketbol Ligi’ndeki Best Balıkesir-Afyonkarahisar Belediye maçında Afyon ekibinin Amerikalı oyuncusu Raymond Sykes, bir topu çelmeye çalışırken eli Protokol Tribünü’nün önündeki cama girdi. Protokolün önündeki camın varlık nedeni hala anlaşılamadı.

Haberin Devamı

SOMA’YA DESTEK DEĞİL KÖSTEK
25 Ağustos

TFF, ülkemizin tarihide gördüğü en büyük maden kazasına duyarsız kalmayarak F.Bahçe ve G.Saray arasındaki Süper Kupa maçını Manisa’ya aldı. Gelirleri de Soma’ya gönderilen bu anlamlı maç, sahaya atılan maddeler, küfürler yeterince tatsız hale geldi. Volkan Demirel’in maç sonunda attığı, sokak köpeklerinden söz eden tweet ise son damla oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!