İyi Kalp Ödülü Köksal Toptan’ın

Türk Kalp Vakfı, önceki akşam Sabancı Center’da düzenlenen törenle, TBMM Başkanı Köksal Toptan’a "Sakıp Sabancı İyi Kalp Ödülü" verdi.

Toptan, ödülünü İstanbul Valisi Muammer Güler, Türkan Sabancı ve Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın’dan aldı. Akbank’ın katkılarıyla, Sabancı ailesinin ev sahipliğinde düzenlenen törende, Türkan Sabancı da bir konuşma yaptı. Sabancı Center’ın kendisi için kutsal bir mabet gibi olduğunu ve burada konuşma yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Sabancı, bu binaya daha önce hep merhum eşi Sakıp Sabancı ile geldiğini ve onun konuşmalarını hep burada dinlediğini hatırlattı. Son günlerde yaşanan terör olaylarına da dikkat çeken ve tüm ulusa başsağlığı dileyen Sabancı, konuşmasını eşinin yardımseverliğine atıfta bulunan "Olma keser gibi rab bana hep bana, ol testere gibi bir sana bir bana" sözüyle bitirdi.

Konuşmaların ardından, Sevan Bıçakçı tarafından özel olarak hazırlanan yüzüğün, Uğur Batur yönetiminde açıkartırmayla satışına geçildi. 10 bin YTL başlangıç bedeliyle satışa sunulan yüzüğün açık artırmasına, Türkan Sabancı, Çetin Yıldırımakın ve yüzüğü hazırlayan Sevan Bıçakçı da katıldı. Yüzüğü, işadamı Atasay Kamer, 33 bin YTL’ye satın aldı. Satıştan elde edilen gelir, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne bağışlandı.

Babası çok kızacak

Maria-Necmettin Eliyeşil çiftinin kızları Melissa’ya, önceki akşam erkek arkadaşı ile Bebek sahilinde rastladım. Eşofmanları ve spor ayakkabılarından, yürüyüşe çıktığı anlaşılıyordu. Ama elindeki sigara, sportmen kişiliğine gölge düşürüyordu. O da hatasının farkındaydı... Elinde sigarayla görüntülenmesine üzülen ve babasının onu böyle görürse çok kızacağını söyleyen Melissa Eliyeşil, "Beni sigaralı görürse, babamın hışmına uğrarım" dedikten sonra hızlı adımlarla uzaklaştı.

Müzelik tablolar görücüye çıktı

Antik A.Ş, 250’nci müzayedesini 4 Kasım günü düzenliyor. Turgay Artam’ın yöneteceği ve bazıları müzelik çok sayıda tablonun yer alacağı müzayedede, Osmanlı saray ressamı Zonaro’nun İstanbul konulu tablosu da 300 bin YTL açılış fiyatı ile satışa sunulacak. Büyük gün için hazırlıklarını tamamlayan Artam, önceki gün satışa sunulacak önemli eserleri tanıtmak için Maçka’daki Antik A.Ş binasında bir kokteyl verdi. Kokteyle aralarında Selin Fadıllıoğlu ve İstanbul eski Valisi Hayri Kozakçıoğlu’nun da arasında bulunduğu çok sayıda tanınmış isim katıldı.

MeralYazıcı 4 Kasım Pazar günü yapılacak müzayedede açıkartırmaya katılarak almak istediği eserleri belirledi.
Yazarın Tüm Yazıları