'İyi Hekimlik ve Sağlık Politikaları Çalıştayı'

Güncelleme Tarihi:

İyi Hekimlik ve Sağlık Politikaları Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 12:01

'İyi Hekimlik ve Sağlık Politikaları Çalıştayı'

Haberin Devamı

ADANA Tabip Odası, 'İyi Hekimlik ve Sağlık Politikaları' çalıştayı düzenledi.
Adana Eczacı Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen çalıştay da açılış konuşmasını yapan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, hekimlerin bir çok sıkıntıyla mücadele etmek zorunda bırakıldığını söyledi.
Ökten, "Uygulanan sağlık politikaları bizleri her geçen gün hekimlik felsefesi ve iyi hekimlik ortamından uzaklaştırmaktadır. Sağlıkta Dönüşüm Projesi ile sağlığın ticarileştirilmesi; hasta ve hastalık sayılarında aşırı artış, iyi hekimlik ortamının giderek azalmasına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete neden olmuştur. Çağdaş, laik, demokratik, bilimsel eğitim sistemi yerine dinci, anti bilimsel eğitim sisteminin uzun süredir uygulanması üniversitelerde özgür düşünce ve tartışma ortamını ortadan kaldırmıştır" dedi.
SLAYT SUNUMLARLA ANLATIM YAPILDI
2 oturumda gerçekleşen çalıştayda oturum başkanlıklarını Dr. M.Kemal Okuyan ve Prof. Dr. Ahmet Hilal yaptı.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski başkanlarından Prof. Dr. A. Özdemir Aktan 'Sağlık Politikaları ve Eğitim' konusunda, İşyeri Hekimi Dr. Mehmet Antmen 'Ülkelere Göre Sağlık Politikaları ve Sağlık Sistemlerinin Karşılaştırılması' konusunda, Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten "Küba'da Sağlık Sistemi Neden ve Nasıl Üstün" konusunda, İş Yeri Hekimi Dr. Kamiran Yıldırım 'Olağanüstü Hal Durumlarında İyi Hekimlik Uygulamaları' konusunda, Adli Tıp Uzmanları Derneği Eski Başkanı Prof. Dr. Ümit Biçer 'İnsan Hakları İhlalleri ve İstanbul Protokolü', 'İyi Hekimlik İçin Ne Yapmalıyız' konusunda ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski başkanlarından Dr. Eriş Bilaloğlu 'Sağlıkta Alternatif Politika Tartışmaları' konusunda birer slayt sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!