İyi hakem bunları yapmaz

ROBERTO Carlos’la ligin ilk yarısında çıkış yapan ama ikinci devrede hem lig hem kupada kötü sonuçlar alıp, kupaya veda eden bir Sivasspor vardı dün sahada...

Haberin Devamı

Galatasaray önceki akşam kazanınca rakibinin nefesini üzerinde hisseden, bir hafta önce Eskişehir deplasmanında mağlup olan Fenerbahçe için 3 puanın önemi büyüktü. İki önemli forveti Emenike ve Sow’un yokluğunda Ersun Yanal’ın nasıl bir oyun karakteri ortaya koyacağı da merak konusuydu.

PENALTI VERMELİYDİ

MAÇI ve takımların oyun anlayışını dikkatli bir şekilde izleyip notlar almayı, pozisyonları yorumlamayı düşünürken, ortaya Yunus Yıldırım ile ekibi çıktı. 10. dakikada Sow’un ceza sahası içerisine yaptığı ortada topa Kadir’in elleri açıkken teması, ilave yardımcı hakem Murat Türker’in önünde oldu.
Ancak bu pozisyonu hem 1 numaralı yardımcı hakem Volkan Narinç, hem de ‘İyi hakem ama penaltı vermez’ diye nam salan Yunus Yıldırım’ın görüp, penaltıyı vermesi gerekirdi. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim; İyi hakem kritik kararları verebilen hakemdir.

Haberin Devamı

1 PUAN BİLE ÖNEMLİ

FENERBAHÇE, önemli iki deplasmandan puansız ayrılıp morali bozulsa da, şu an yine de 4 puan farkla ligin lideri konumunda... Ama berabere kalmak, asla mağlubiyet değildir! Zirvede yeri geldiğinde 1 puana da razı olmak gerekebilir. Uzun lig maratonunda her puan çok önemlidir.

MAÇI 22. DAKİKADA BİTİRDİ

22. dakikada, Aatıf Chahechouhe’nun kendisini Egemen’in yanından geçerken bırakmasına aldanan Yıldırım’ın, sarı kartla sanki vahim bir olay varmışçasına koşarak gitmesini mi, yoksa Egemen’in yanlış bir karardan sonra hakemle göğüs göğüse girmesini mi eleştireyim? Bilmiyorum! Sonuçta maç, zaten bu dakikada bana göre bitti.

72. dakikada Meireles’in oyundan atılmaması, Yıldırım adına çok önemli hatalardan biri dahaydı. Şu görüldü ki; İlave yardımcı hakemler, her ne kadar çizgiden çıkarılan veya gol olan pozisyonlarda son derece başarılı olsalar da, önlerindeki kritik pozisyonlarda orta hakeme yeterli katkıyı sunamıyor. Hakemlerin de, ‘Zaten bu pozisyon bende değil’ deyip, pozisyonu değerlendirmemeleri, maçların skorlarına önemli derecede etki ediyor. Merkez Hakem Kurulu’nun bu konuya da acilen çözüm bulması gerekir.

Yazarın Tüm Yazıları