İyi çocuk olmak için kontrat imzalayacaklar

Güncelleme Tarihi:

İyi çocuk olmak için kontrat imzalayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2008 13:47

İngiltere'de okullardaki şiddet eğilimini azaltmak için hükümet hergün yeni bir proje sunuyor. Gündemdeki son projede ise yanlış davranışlar içinde olan çocuklara iyi çocuk olmaları için kontrat imzalamaları öneriliyor.

Haberin Devamı

İngiltere'deki şuçları azaltmak için şiddete eğilimli ilkokul çocuklarının DNA örneklerinin arşivlenmesinin önerilmesinin ardından şimdi de 218 milyon sterlin harcanması öngörülen projede sosyal davranış bozukluğu gösteren çocuklar hedef alındı.

Yaklaşık 218 milyon sterlin harcanılması planlanan projede suça en fazla meyilli bin çocuğa  davranış kontratı imzalatılması planlanıyor. Kontratı imzalayan çocuklar sosyal davranış bozuklukları olduğunu kabul ederek, davranışlarının hayat boyu sürecek ciddi boyutlara ulaşmaması için yardım almak için söz vermiş olacaklar.

Bu proje ışığı altında çalışan gençlik kollları, suça eğilimli olan ve bunu okula sürekli devamsızlık yapma ve arkadaşları arasında şiddet sergileme şeklindeki davranışlarla erken sinyaller gösteren çocukları ele alacak. Yardım almayı reddeden çocuklar için ise yardım almalarını sağlamak için mahkeme kararına kadar gidilecek.

Haberin Devamı

İngiltere'nin çocuklardan sorumlu bakanı  Beverley Hughes, bu proje ile sosyal davranış bozukluğu gösteren şiddete eğilimli gençleri önceden belirleme fırsatı bulacaklarını belirterek, ' Erken önlem almak şart. Çare bulmanın en iyi yöntemi sorunu oluşmadan engellemektir. Problemi ortadan kaldırmak için ailelerin de yardımıyla kuvvetli adımlar atmak zorundayız' dedi.

Projede, önce yirmi yerel belediye, hedef alınan çocuklar üzerinde çalışmalarına başlayacak. Tasarı için ayrılan 218 milyon sterlinin 60 milyonu ailelere iyi ebeveyn olmalarını öğretmek için kulanılacak.

Hükümetin hazırladığı bu tasa eğitim çevrelerinden olumlu tepkiler alırken bazı muhalefet partili milletvekilleri arasında eleştirilere neden oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!