İyi çalışmışlar

EĞER Fenerbahçe Roma’da çok büyük hata yapmazsa daha da önemlisi oyuncusu atılmazsa -yani eksik kalmazsa- Lazio’yu eler.

Haberin Devamı

Elemeli maçlarda 2-0 çok büyük bir sonuçtur. 3-0 yenik duruma bile düşsen atacağın bir golle rakibini eliyorsun. Bundan büyük bir avantaj olur mu? Maç 3-0 olana kadar da senin ellerin herhalde armut toplamayacak. Ama futbolda her zaman kötüyü düşüneceksin. Ona göre mücadele edeceksin. O da ayrı bir olay.
Dün gece Fenerbahçe maçın tamamında çok kontrollü oynadı. Hiç maceraya girmediler. Herkes birbirine yardım etti. Daha da önemlisi kötü oynayan değil de, iyi mücadele etmeyen yoktu.
Volkan’a doğru dürüst iş düşmedi. Ben dün gece Cristian’ı çok beğendim. Müthiş çalıştı. Hem hücuma destek verdi hem de defansa. Zaten Kuyt, Meireles, Cristian, Gökhan iyi top kullanırlarsa ve topu çabuk kaybetmezlerse Fenerbahçe rakibin üzerine bayağı baskı kuruyor. Bence Lazio, F.Bahçe’yi      iyi analiz etmemiş. Ama Fenerbahçe, Lazio dersine iyi çalışmış. Hakem genelde iyi maç yönetti. Lazio’dan Onazi’ye gösterdiği ikinci sarı, yani kırmızı kart doğruydu. Kendisinin doksan dakika boyunca yaptığı yorumlar ‘artıydı’. Fenerbahçe lehine verdiği penaltı da kendisi pozisyonu görmesine rağmen çizgi hakeminin ikazıyla düdüğü çaldı. Peki penaltı verilir miydi? Yoruma açık bir pozisyon. Laziolu oyuncunun sağ kolu vücuttan biraz açık ve top kendi kafasından geliyor vuruyor. Farkında bile değil. Yani penaltı gibi penaltı mı? Tartışılır.

Haberin Devamı

GEVŞEMEK OLMAZ

FENERBAHÇE’nin attığı ikinci gole bakın. Caner topa vurduktan sonra kaleci topu uzağa yumruklayacağına kale sahasına indiriyor. Defans yapmasıyla övünen İtalyanlar, topa hareketlenmiyorlar. Topa bütün hareketlenen futbolcular Fenerbahçeliler... Ve tur için kilit olan ikinci gol geliyor. Bu şu demektir; hem defansta hem hücumda topa doğru gideceksin. Türk futbolunun böyle bir galibiyete ihtiyacı vardı. Fenerbahçe bu turu sadece ilk ayağını kazandı. Sakın gevşemesinler. Futbol tersliklerle dolu bir oyun. Eğer buradaki maç 0-0 bitmiş gibi orada mücadele ederlerse bu turu rahat geçerler. Hem de Lazio’yu orada yenerek.

Yazarın Tüm Yazıları