İvrindi'deki sokak hayvanları barınağı tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

İvrindideki sokak hayvanları barınağı tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 12:57

İvrindi'deki sokak hayvanları barınağı tanıtıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in İvrindi İlçesi'nde 6 milyon liraya yapılan sokak hayvanları barınağı tanıtıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, İvrindi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde etkinlik düzenledi. Balıkesir Büyükşehir Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, İvrindi Belediye Başkanı AK Partili Recai Baytar, Havran Belediye Başkanı AK Partili Emin Ersoy, Büyükşehir Belediyesi Daire başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, hayvanseverler, öğrenciler ve vatandaşlar toplantıya katıldı. 6 milyon liraya mal olan örnek barınak konuklara tanıtıldı, işlevi ve burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin sokak hayvanlarına sahip çıktığını, bundan sonra sahiplenmenin artarak devam edeceğini ve yaygınlaştırılacağını söyledi. Tesisin 6 milyon liraya mal olan tesisin, 20 bin 500 metrekarelik alan üzerine kurulduğunu söyleyen Gürbüz, İvrindi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin Türkiye'deki örnek teşkil eden bir proje olduğunu hatırlattı. Burada yapılan çalışmalar kapsamında yılda en az 5 bin hayvanın rehabilite edilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Gürbüz, sokak hayvanlarına yönelik yeni çalışmaların önümüzdeki dönemlerde değişik ilçelere de yapılacağını söyledi.

Hayvanseverler ve öğrenciler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz'e çiçek verdi. Etkinlik katılımcıların tesisi gezerek yetkililerden bilgi almasıyla sona erdi.

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!