İvedik OSB esnafından 2016 yorumu

Güncelleme Tarihi:

İvedik OSB esnafından 2016 yorumu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2017 01:00

İvedik OSB esnafı, peş peşe yaşanan hırsızlık olaylarına isyan etti: “Satacağımız ürünleri de, elde ettiğimiz kazancımıza da çaldılar. 2016’da hırsızlara çalıştık. Yeni yıldan beklentimiz güvenlik tedbirlerinin artması.”

Haberin Devamı

İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) geride bıraktığımız 2016 yılı içerisinde yaşanan hırsızlık olayları, esnafı canından bezdirdi. Güvenlik kameralarına da yansıyan onlarca olayın ardından isyan eden esnaf, “Hırsızların burayı mesken edinmesi, güvenlik zaafiyetini gözler önüne seriyor. Müşterilerimize satacağımız malların çoğunu çaldılar” diye tepki gösterdi. Hırsızların verdiği zararın, bir sene boyunca ellerine geçen kârın üzerinde olduğunu belirten esnaf, OSB’de hırsızları caydıracak güvenlik önlemlerinin alınmasını istiyor. İvedik OSB esnafı, son dönemlerde artan hırsızlık olaylarıyla ilgili olarak Hürriyet Ankara’ya konuştu.

GÜVENLİK GİDİNCE OLAYLAR ARTTI

Hırsızların, dükkÂnın önünde duran şahsi arabasındaki yedek parçaları bile çaldığını belirten Cahit Duran adlı esnaf, “5 ay önce site yönetimi tarafından alınan kararla özel güvenlik görevlilerinin işine son verildi. Zaten hırsızların hedefi olan bölgede meydana gelen olaylar bu tarihten sora artış gösterdi” dedi. Duran, hırsızların oto tamir-bakım konusunda profesyonel kişiler olduğuna dikkat çekerek, “Dükkân kameralarına yansıyan görüntülerde, hırsızların alet-edevat çantasıyla araçların parçalarını tıpkı bir tamir ustası gibi söktüğünü görüyoruz. Profesyonelce gelip istedikleri parçayı çalıp ellerini kollarını sallayarak gidiyorlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

EMNİYETTEN MOBESE TALEBİ

Geçtiğimiz çarşamba günü yaşanan son olayda 60 bin TL değerindeki mal ve ziynet eşyalarının çalındığını belirten Ali İhsan Çelik ise, “Eli sopalı ve silahlı hırsızlara karşı can ve mal güvenliğimiz için Emniyetten yardım bekliyoruz. MOBESE, özel güvenlik ve devriye gezecek polis buradaki hırsızlıkların önüne geçebilir” dedi.

GECELERİ NÖBET TUTAR OLDUK

Dükkanındaki yedek parçaların büyük bir bölümünü hırsızlara kaptıran Sabahatti Kaya da esnafın hırsızlara engel olmak için dükkanların önünde nöbet tutmaya başladığını belirterek, “Hırsızlara engel olmak için dükkanda yatıp, bölgede değişmeli nöbet tutar olduk. Ancak silahla, demir ve kesici aletler gelen soygunculara karşı can güvenliğimiz de yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

AYNI ŞAHIS 2 KEZ SOYDU

Hırsızların, yakalanıp cezalarını tamamladıktan sonra yeniden OSB’yi hedef aldığını iddia eden Halil Çelik da, “Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde aynı hırsızın aylar sonra bir arka sokaktaki başka bir esnafımızın dükkanını soyduğu görünüyor. Cezaların da caydırıcılığı artırılabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!