İTÜ Şehir Planlama Bölümü Urla'ya misafir

Güncelleme Tarihi:

İTÜ Şehir Planlama Bölümü Urlaya misafir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 12:20

İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü öğretim görevlileri ve öğrencileri Urla'ya misafir oldu.

Haberin Devamı

Bilgilendirme toplantısına Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nun yanı sıra Belediye Meclis üyeleri Erkan Keskin ve Muhammed Kazdal, Urla Kent Konseyi Genel Sekreteri Ferhan Erim, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Feyza Karaosmanoğlu, ADD Urla Şubesi yönetim kurulu üyesi Gülay Balceli ve Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç da katıldı. Başkan M. Selçuk Karaosmanoğlu, ilçe hakkında genel bilgiler vererek Urla'nın var olan yapılaşmasını korumaya büyük önem verdiklerini, dolayısıyla şehir ve bölge planlama bölümünde eğitim gören öğrencileri Urla'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Karaosmanoğlu, Urla'yı geleceğe taşırken halkın da beklenti ve önerileri çerçevesinde ortak paydada birleşerek, adil şekilde görev yaptıklarını söyledi. Karaosmanoğlu, Urla'da yaşanan imar sıkıntıları ve sit konusuna da değindi.

Haberin Devamı

İTÜ Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mesture Aysan, doğanın sunduğu kaynakları gelecek kuşaklara da kalacak şekilde akılcı kullanmayı, kültürel mirası ve tarihi değerleri korumayı, eşitlikçi ve hoşgörülü olmayı ilke edindiklerini ve bu bağlamda Urla Yarımadası'nı yitirilmemiş değerleri, korunmuş özellikleri nedeniyle kendilerine tez konusu seçtiklerini dile getirerek, “Kentin vizyonunu oluşturmada yerel yöneticiler çok önemli. Halkın yönetime katılımın sağlanması, sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa çalışmalar yapılması, ortak noktalarda buluşulması önemli. Urla bu anlamda her kente örnek olması gereken bir yol izliyor. Bu birlikteliği ve uyumu sağlayan Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'nu kutluyoruz” dedi.

Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Feyza Karaosmanoğlu, ADD yönetim kurulu üyesi Gülay Balceli ve Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç da Urla'yı sivil toplum kuruluşları gözünden değerlendirerek, ilçenin kendine özgü değerlerine vurgu yaptı. Urla Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden Ayşegül Yüksel de ilçenin imar durumu hakkında ayrıntılı bilgi sundu.

Haberin Devamı

Urla Yarımadası'na yönelik hazırladıkları tez kapsamında ilçeye gelen İTÜ'lü öğrenci ve öğretim üyeleri, coğrafyası, tarihi, eğitim-öğretim, demografik yapısı, kentsel yaşamı etkileyen faktörleri, sanayi, turizm, ulaşım ve teknik altyapısı, depremselliği, kültür ve tabiat varlıkları, sulama, tarım alanları ve orman alanları gibi ana başlıklar altında Urla'yı yakından tanıma fırsatı buldu.

Brifing sonrası İTÜ Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mesture Aysan, günün anısına Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu'na hediye sundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!