İTÜ ‘Mars Çölü’nde finalist

Güncelleme Tarihi:

İTÜ ‘Mars Çölü’nde finalist
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 22:18

İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinden oluşan ‘İTÜ Rover Takımı’ 1-3 Haziran’da ABD Utah’ta yapılacak dünyanın en önemli üniversitelerarası bilim etkinliklerinden biri kabul edilen Üniversitelerarası Robotik Araç Yarışması’na (URC) finalist olarak katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Takım gezegen keşiflerinde kulanılabilecek araçlarıyla 7 ülkeden 36 lider üniversitenin takımına karşı mücadele edecek. Mars gezegeninde yaşam deneyleriyle tanınan ‘Mars Çöl Araştırma Merkezi’nde düzenlenecek yarışta üniversite takımları, uzak gezegen keşiflerinde kullanılabilecek ‘rover’larını dünyanın saygın üniversitelerinden bilim insanlarının beğenisine sunacak.

Altınay Grubu’nun Havacılık ve İleri Teknolojiler şirketinin sponsor olduğu İTÜ Rover Takımı, Türkiye’den Özyeğin Üniversitesi’nin ‘OzU Rover Takımı’ ve Denizli Anadolu Lisesi’nin ‘TFR Robot Takımı’nın da olduğu 82 ekip arasından finale kalmayı başardı. Finale kalan ekipler arasında Cornell ve McGill gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden ekipler de bulunuyor. Türkiye’den tek takımın finale kaldığı URC’ye ABD 14 ekiple gelecek. Yarışma başta NASA olmak üzere dünyada birçok önemli bilim kuruluşu tarafından yakından takip ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!