İTÜ 'fakülte imkanları dolayısıyla' bilirkişilik yapılamayacağını beyan etti, Boğaziçi'nden heyet kuruldu

Güncelleme Tarihi:

İTÜ fakülte imkanları dolayısıyla bilirkişilik yapılamayacağını beyan etti, Boğaziçinden heyet kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2015 17:03

Odatv davasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın ile eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, İstanbul Teknik Üniversitesinden gelen "fakülte imkanları dolayısıyla layıkıyla bilirkişilik yapılamayacağının" beyanı üzerine dijital verilerle ilgili rapor alınması için Boğaziçi Üniversitesi'den 3 kişilik bilirkişi heyeti oluşturdu

Haberin Devamı

Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın ile eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı Odatv davasının görülmesine devam edildi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklardan gazeteciler Nedim Şener, Barış Pehlivan ve İklim Ayfer Kaleli ile Yalçın Küçük ve eski emniyet müdürü Hanefi Avcı katıldı.

Mahkeme Başkanı Nazım Durmaz, daha önce verdikleri ara kararla, dava dosyasında bulunan harddisklerin ve dijital dökümlerin incelemesine yönelik bilirkişi heyeti oluşturulması için İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'ne yazı yazıldığını hatırlatarak, gelen cevabi yazıda "fakülte imkanları dolayısıyla layıkıyla bilirkişilik yapılamayacağının" beyan edildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Başkan Durmaz, bu nedenle dijital dökümlerin incelenmesi için Boğaziçi Üniversitesi'nden 3 kişilik bilirkişi heyeti oluşturduklarını aktardı.

Bilirkişilerin hazırlayacağı raporun beklenmesine hükmeden heyet duruşmayı 17 Şubat 2016'ya erteledi.

"GÖREVİ YERİNE GETİRMEMİZ KONUSUNDA KAYGILAR TAŞIMAKTA OLDUĞUMUZDAN..."

Bilirkişilik talep edilen İTÜ Bilgisayar ve Bilişim Fakültesi'nden mahkemeye 3 cevabi yazı gönderildi.

Son olarak 28 Eylül'de gönderilen yazıda, "Mahkemeniz tarafından verilen bilirkişilik görevini layıkıyla yerine getirmemiz konusunda ciddi kaygılar taşımakta olduğumuzdan dosyadaki bilirkişilik görevinden affımızı bilgilerinize arz ederiz" denildi.

Mahkeme heyeti, bunun üzerine bilirkişi incelemesi için Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne başvurdu. Heyet, fakülteden gönderilen bilirkişi listesinden Prof. Dr. Tuna Tuğcu, Doç. Dr. Pınar Yolum Birbil ve Yrd. Doç. Dr. Ali Salah'ı bilirkişi olarak belirledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!