ITSO'da Başdeğirmen yeniden aday

Güncelleme Tarihi:

ITSOda Başdeğirmen yeniden aday
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2017 11:14

ITSO'da Başdeğirmen yeniden aday

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 7 Ekim'de yapılacak seçimlerde 'beyaz' listeyle yeniden göreve talip olduklarını açıkladı.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve yeniden talip olduklarını açıkladı. 4 yıl önce üyelerin teveccühüyle geldikleri görevi bu zamana kadar layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Başdeğirmen, "Ticaret ve Sanayi Odamızın seçim tarihi 7 Ekim 2017. Yeniden bir Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri yapılacak. 4 yıl önce üyelerimizi teveccühüyle göreve gelmiştik ve o günden bu güne kadar verilen bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Bugüne kadar üzerimize düşen görevleri yaptığımız inancıyla bugün buradayız. 4 yıl içerisinde vermiş olduğumuz sözler vardı. Bu sözleri yerine getirdik ve yüzümüzün akıyla sizlerin karşısındayız. Isparta'mızın gelişmesiyle alakalı birçok proje ürettik. Bu projeler içerisinde kendi başımıza yaptıklarımız da vardı. İşbirliği yaparak Isparta'mıza vermiş olduğumuz hizmetler de vardı. Isparta'mızın ekonomisinin büyümesi, şehrin gelişmesi ve bizim üzerimize düşen vazifeler içerisinde bu gelişmelere ayak uydurup, yeni gelişmelerle farklı bir şekilde büyüyebilmek amacımızdı" dedi.

"SADECE EKONOMİ İLE İLGİLENMEDİK"

Yeni dönem için de hizmet kalitesini artırarak, daha iyi hizmetler yapmak istediklerini vurgulayan Başdeğirmen, "Onun için 7 Ekim'de olan seçimlerde tekrar göreve talip olduk. Bizler 46 meclis üyemizle beraber, hiç birimiz birbirinden ayrı düşünmeden, ortak kararlarla, istişarelerle bugüne kadar bu vazifelerimizi yerine getirdik. Sadece ekonomi değildi bizim konumuz. Biz Isparta'ya ve ülkemize hizmet edebilmek için gerekli olan sosyal faaliyetlerde bulunduk, sporun, eğitimin ve turizmin içerisinde de bulunduk. Birçok projeleri başarı ile sonuçlandırarak, hem şehrimize hem de ülkemize katkı sağlayan sonuçlar aldık. Yeni dönemde daha iyi çalışmalarla Isparta'mıza hizmet etmek istiyoruz. Hep beraber aynı düşünce ve fikirlerle sadece şehrimizin ve ülkemizin gelişmesi ile alakalı çalışmalar yapmak için tekrardan bu göreve talibiz" diye konuştu.

"SEÇİMLER YENİ HİZMET BİNASINDA"

7 Ekim'de yapılacak olan seçimlerin Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni binasında yapılacağını vurgulayan Başdeğirmen, şöyle dedi:

"Sandıklarımız bu bina içerisinde olacaktır. Bizim seçim rengimiz önceki dönemde olduğu gibi beyaz oy pusulası ile seçime katılacağız. Tüm üyelerimize 7 Ekim'de yapılacak seçime katılmalarını, oy kullanmalarını istiyorum. Önceki dönemlerden farklı olan bir seçim oldu bu sene; KHK yayımlandı. Daha önceden, son 2 yılını doldurmayan üyelerimiz, seçme hakkına sahipti, seçilme hakkına sahip değildi. Yeni çıkan KHK ile son 2 yılını doldurmayan üyelerimiz, hem seçme hem de seçilme haklarından mahrum olacaklardır. Buradaki değişiklik son 2 yıl içerisinde bize üye olanları kapsamaktadır. Ondan önceki üyelerimizi kapsamıyor. Üyelerimiz dikkat etmesi gereken bazı hususlar var. Biz seçim kurulundan listeleri aldıktan sonra, o listelerde herhangi bir şekilde listelerde değişiklik yapılması söz konusu değil. 5437 üyemiz var. Bu üyelerimizden yaklaşık 3500'ü oy kullanma hakkına sahip olacak. Ayrıca 17 komitemiz var. 7 Ekim'de sabah 09.00'da sandıklar açılacak, akşam saat 17.00'ye kadar hakim huzurunda resmi bir seçim yapılacak. Sandıklar da seçim kurulu yetkililerince açılacak ve sonuçlar açıklanacak. Sonuçlara 3 günlük itiraz süresi var. 3 günün sonunda sonuçlar kesinleşmiş olacak. Daha sonra seçilen ekip yönetim kurulu başkanını, meclis başkanını, yönetim kurulu, meclis başkan vekilini, disiplin kurulunu tespit edip kamuoyuna açıklayacak. 17 komitede 46 meclis üyesi seçilecek."

FOTOĞRALFI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!