İTSO seçimlerinde büyük sürpriz

Güncelleme Tarihi:

İTSO seçimlerinde büyük sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 10:37

İTSO seçimlerinde büyük sürpriz

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) – İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) seçimleri, dün yaapılan Meslek Komitesi ve Meclis üyesi seçimleriyle başladı. Meslek Komiteleri ve Meclis üyesi seçimlerinde mevcut Başkan Metin Anıl 3. Komiteden Meclis üyeliğine seçildi, Başkan adayı olarak gösterilen Zeki Şahin grubundan çıkamazken, bağımsız olarak seçimlere giren Mahmut Demirtaş’ın listesi 3 oy aldı. Anıl ve Şahin’in listeleri 22’şer Meclis üyesi çıkarırken, düğümü çözecek isim Mahmut Demirtaş olacak.

Seçimlerde 2 bin 634 oy kullanma hakkına sahip üyeden bin 928’i oy kullanırken, katılım oranı yüzde 71 oldu. İlçe Seçim Kurulu tarafından tutanak altına alınan oy sayımı sonucunda meclis üyesi olarak Metin Anıl’ın başkan adayı olarak gösterildiği 'Beyaz liste' 22, Zeki Şahin’in başkan adayı olarak gösterildiği 'Mavi liste' 22 meclis üyesi çıkarırken, bağımsız olarak seçimlere giren Mahmut Demirtaş’ın temsilcisi olduğu 'Turuncu liste' ise 3 meclis üyesi çıkardı. Ayrıca 5 nolu Meslek Komitesinde meclis üyeliğine aday olan Mavi listenin başkan adayı Zeki Şahin, 62’ye 58 oyla komiteden seçilemedi.

Meslek Komiteleri ve Meclis üyeleri seçimlerinin tamamlanmasının ardından 6 Nisan Cuma günü Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu ile Birlik Genel Kurulu Delege seçimleri yapılacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!