İTO'dan 14 yılda 4 milyon lirayı aşan destek

Güncelleme Tarihi:

İTOdan 14 yılda 4 milyon lirayı aşan destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 16:05

İZMİR Ticaret Odası'nın ören yeri sponsorluk anlaşmasına imza atan İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç, ören yeri kazılarına 14 yılda 4 milyon lirayı aşan destek sağladıklarını söyledi.

Haberin Devamı



İTO yapılan anlaşmaya bu yıl Antik Smyrna Kenti ve Bayraklı Ören Yeri kazıları için 200 bin lira destek sağlayacak. İzmir Ticaret Odası'nda Antik Smyrna Kenti ve Bayraklı Ören Yeri için sponsorluk anlaşması imzalandı. Törene , Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cüneyt Güleç ve Jak Eskinazi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Emre İlalan, Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy ve Bayraklı Örenyeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Tanrıverdi katıldı.

14 YILDA 4 MİLYON LİRA DESTEK

İmza töreninde konuşan İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç, oda olarak 2003 yılından bu yana Agora Ören Yeri’ne, 2005-2009 yılları arasında da Bayraklı-Tepekule Smyrna ören yerine, ayrıca Kadifekale Sur içinde yürütülen kazı ve restorasyon çalışmalarına sponsor olduklarını hatırlatarak, "Bayraklı'da 2009'da ara verdiğimiz sponsorluk anlaşmasını yeniden başlattık. Yaptığımız sponsorluk anlaşmalarıyla ören yerlerini İzmir turizmine kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

İzmir'in 8 bin 500 yıllık tarihiyle UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiş 2 ören yeri olduğunu hatırlatan Güleç, "Bugüne kadar kazılara verdiğimiz destek 14 yılda 4 milyon lirayı aştı. Bu yıl, Antik Smyrna Kenti Kazı ve Restorasyon Çalışmalarına 100 bin lira, Bayraklı Ören Yeri Kazı ve Restorasyon Çalışmalarına 100 bin lira ile sponsor olacağız. 2016 yılında olduğu 2017’de de çalışmaları yakından takip edeceğiz." diye konuştu.

BELEDİYEDEN 4 MİLYON 720 BİN LİRALIK DESTEK

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta ise İzmir'de 15 farklı noktada sürdürülen arkeolojik kazının 3'ünün yabancı kazı başkanlıklarınca sürdürüldüğünü belirterek, "Bakanlığımız geçen yıl İzmir'deki arkeolojik kazılara 960 bin lira kaynak ayırırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 milyon 230 bin lira, çeşitli firma, vakıf ve odaları 542 bin lira destek sağlamıştı. 2017 yılında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl kazılara 4 milyon 720 bin lira, İzmir Ticaret Odası ise 200 bin lira destek sağlayacak" dedi. Bayraklı-Tepekule Smyrna Ören Yeri Kazı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Tanrıverdi de kazılara verilen destekler için teşekkür ederek, desteklerin kendilerine maddiyatın ötesinde moral verdiğini, İzmir turizmine katkı sağlamak, İzmir'i turizmde daha üst noktaya çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!