İTO'dan, Emniyet Müdürü Aşkın'a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

İTOdan, Emniyet Müdürü Aşkına ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 14:02

İTO'dan, Emniyet Müdürü Aşkın'a ziyaret

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ı ziyaret etti.
İzmir'in güvenli bir kent imajı olduğuna dikkat çeken İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir'in güvenli kent imajı var. Yabancılarda da var. Ancak maalesef olumsuz bir rapor nedeniyle kruvaziyer gemileri İzmir'e gelmiyorlar" dedi. Sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın terörün tehdidi altında olduğunu söyleyen Demirtaş, "İzmir güvenli bir kent. Ama maalesef bir rapor var. Kruvaziyer şirketlerinin yöneticilerine gemilerin neden İzmir'e gelmediğini sorduğumda bu yanıtı alıyorum. Görüşmelerimiz devam ediyor ancak bu rapor olduğu sürece sigorta şirketleri gemilerin buraya gelmesine izin vermez. Böyle bir sıkıntı var. Turizm olmazsa, başka şehirlerden insanlar gelmezse, otellerde kalmazsa, restoranlarda yemek yemezse, alışveriş yapmazsa ticaret çöker. Zaten dünyada genel bir sıkıntı var. Alsancak'ta kapanan çok fazla dükkan var" dedi. İTO üyelerinin yoğun olduğu çarşılardaki sıkıntılara da değinen Demirtaş, "Üyelerimizin yoğun olduğu çarşılarımız var. Örneğin Yenişehir Ticaret Merkezi. Gıda, inşaat, ayakkabıcı ve taşımacıların yoğun olduğu yerlerde trafik düzeni açısından devamlı olarak bir trafik polisinin olmasında yarar var. Bu konuda yardımınızı bekliyoruz. Büyük bir sıkıntı var" diye konuştu.
İzmir İl Emniyet Müdürü Aşkın ise, "Kurvaziyerlerin, ülkemizin genel durumu nedeniyle gelmediklerini öğrendim. 1952 yılından bu yana kayıtlarımızı tutuyoruz ve limanımızda tek bir terör olayı meydana gelmemiş. Güvenli bir şehrin emniyet müdürüyüm. Ticaret çok önemli. Ne kadar çok kişiye iş imkânı sağlanırsa toplum da o kadar güvenli olur. Bu nedenle size rahat bir ortam sağlamak istiyoruz. En büyük kruvaziyer gemilerinin kentimize gelmesi prestij açısından çok önemli. Bu esnafa, ticaret yapan herkese esnafa katkı sağlar. Belki bir kişiye iş verirken iki kişiye iş vermeye başlanacak. Böylelikle işsizlik aşağı inecek, insanlar terörün, uyuşturucunun pençesinden kurtulacak" dedi.
Güvenliğin ihtiyaçlar hiyerarşisinde en önemli yerde olduğuna dikkat çeken Aşkın, “İzmir terörden en az etkilenen metropol. Terörle mücadele açısından çok ciddi operasyonlar yaptık. Bu operasyonlarımız devam edecek. Hiçbir boşluk vermemeye çalışıyoruz. Ne kadar risk varsa ortadan kaldırmaya yönelik çalışıyoruz. İzmir halkına en üst seviyede güvenlik hizmeti sunmaya çalışacağız. Artık halkımızın yoğun olduğu yerlerde yürüyen polisler göreceksinizö diye konuştu. 15 Temmuz'da yaşanan olaylara da değinen Aşkın sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemiz çok büyük bir olay yaşadı. Hepimiz çok üzüldük. Bizim silahlarımız bizim kahramanlarımıza karşı kullanıldı. Ömrüm boyunca gördüğüm en kötü manzarayla karşılaştım. Çok sevdiğimiz arkadaşlarımızı kaybettik. Ama şunu kazandık, demokrasimizi kazandık. Ülkemizde yaşayan herkes ülkemize, demokrasimize sahip çıktı" diye konuştu.
Emniyet Müdürü Aşkın, kruvaziyer turizmi açısından, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü olarak, kentin bir metropol için çok güvenli olduğunu istatistiksel olarak da kanıtlayarak bir yazı verebileceklerini de söyledi.
İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Rebii Akdurak ise İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ı, İTO meclis toplantısına davet etti.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!