İTO üyelerini ihracata teşvik ediyor

Güncelleme Tarihi:

İTO üyelerini ihracata teşvik ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2015 16:03

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ihracat yapmak isteyen üyelerine danışmanlık hizmeti verdiklerini, özel pazar araştırmaları yapıp, fuarlara götürdüklerini belirterek. "Üyemiz yeter ki ihracat yapmak istesin biz yolunu açarız" dedi, sadece son bir ayda İTO üyelerini Almanya, Rusya, Azerbeycan ve İstanbul’da 6 fuara götürdüklerini söyledi.

Haberin Devamı

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye’nin istenilen büyüme rakamlarını yakalaması, istihdam yaratması için ihracatın büyük önem taşıdığını söyledi. Son bir yıldır düşen büyüme oranlarını yükseltmek için ihracatı arttırmak gerektiğini belirten Demirtaş, "Uluslararası İlişkiler Müdürlüğümüz bünyesinde bu yılbaşında Uluslararasılaştırma ve Dış Ticaret Şefliğini kurduk. Bu yeni birimimiz üyelerimize ürüne özel ihracat pazar araştırması, nasıl ihracatçı olunacağı, dış ticarette ödeme ve teslim şekilleri, ihracata yönelik devlet destekleri, uluslararası sözleşmelerde dikkat edilecek hususlar, ihracatta kullanılan belgeler, ihracatta fiyatlandırma gibi konularda danışmalık hizmeti sunuyor" dedi.

Bu yıl, oda üyelerine ürünlerine özel 38 adet ihracat pazar araştırma yaptıklarını belirten Demirtaş, dış ticarette karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak 78 üyeye danışmanlık hizmeti sunduklarını söyledi. Demirtaş, "Üyelerimize yönelik ücretsiz olarak "Dış Ticarette Güvenli Ödeme Yöntemleri Eğitimi" düzenledik. Ekonomi Bakanlığının ihracata yönelik desteklerinden faydalanarak, otomotiv yedek parça grubumuz üyelerini Cezayir ve Fas’a incelemelerde bulunmak üzere götürmek üzere Bakanlıktan destek onayı aldık. Geziyi en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Yine Ekonomi Bakanlığı desteklerinden faydalanarak, dericilik grubu üyelerimizin talebiyle İran’a bir iş ve inceleme gezisi düzenlemek için hazırlıklarımıza başladık. İzmir’in güçlü olduğu mobilyacılık sektörüyle, iyi bir alıcı konumunda olduğunu düşündüğümüz Cezayir’den alım heyeti getirmek için çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

MÜNİH’TEN MOSKOVA’YA FUAR ZİYARETLERİ

Diğer yandan ihracatta büyük rol oynayan fuarcılıkta da son derece yoğun bir dönem yaşadıklarını belirten Demirtaş, "Sadece Eylül ayında 100 üyemizi 6 fuara birden götürdük. Üyelerimizi Odamız organizasyonu ile Bihe Azerbaycan Sağlık Fuarı’na, Almanya Münih’te düzenlenen IBA 2015 Münih Ekmek, Pasta, Şekerleme ve Atıştırmalık Aperatifler Fuarı’na, Moskova Worldfood Moskow Fuarı’na ve İstanbul’da gıda, promosyon, dijital üzerine 3 ayrı fuara götürdük" diye konuştu. Üyelerin her fuardan yeni bağlantılar ile döndüğünü kaydeden Demirtaş, "Birbirimize mal satarak zenginleşemeyiz. Bu nedenle ihracat için büyük hedeflerimiz var. Üyemiz yeter ki ihracat yapmak istesin biz yolunu açarız. Üyelerimizin tek yapması gereken daha uzak bir ufka bakıp, Odamız imkanlarını kullanması" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!