İTO meclisinde yeni bina tartışması

Güncelleme Tarihi:

İTO meclisinde yeni bina tartışması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 17:25

İTO meclisinde yeni bina tartışması

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası (İTO) temmuz ayı olağan meclis toplantısında yeni hizmet binası gerginliği yaşandı. Meclis Üyesi Necip Nasır, inşaat teknik şartnamesinin uzun süre kendilerine verilmediğini söyledi. Bunun üzerine kürsüye gelen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Nasır'ın inşaatta yolsuzlukla ilgili somut delili varsa savcılığa başvurmasını istedi.

İTO Meclis Üyesi İnşaat Yapım ve Onarım Grubu Başkanı Necip Nasır, temmuz ayı meclis toplantısında inşaat teknik şartnamesinin uzun süre kendilerine verilmediği ve metrekare maliyetinin 4 bin 400 lirayı bulduğunu söyledi. Bunun üzerine İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İnşaatta yolsuzluk iddialarınız var. İnsan şerefiyle yaşar. Eğer elinizde iddialar dışında somut bilgiler varsa savcılığa gidip suç duyurusunda bulunun" dedi. İhale Komisyonu Başkanı olan Meclis Üyesi Şeref Gündoğdu da kürsüye gelerek, "Benim olduğum komisyonda en ufak bir yanlış olmaz. Bunu ihbar kabul edip savcılığa suç duyurusunda bulunulsun. İhaleler şeffaf yapılıyor. Kim istiyorsa çıksın delikanlı gibi konuşsun. İşte Meclis işte savcılık" diye konuştu.

NASRETTİN HOCA YERİNE ATATÜRK PORTRESİ OLSUN ÖNERİSİ

Tartışmanın ardından meclise hitap eden Demirtaş, geçtiğimiz günlerde Mega Müze, Nasreddin Hoca Heykeli, Alsancak Limanı viyadük ayakları gibi konuları tartışmaya açtıklarını ve çoğunluğun kendisini haklı bulduğunu söyledi. Demirtaş, "Uzundere'deki Nasreddin Hoca heykeli ile Alsancak Kordon'daki viyadüklerin derhal kaldırılması lazım. Biz Nasreddin Hoca'nın heykelinin burada olmasına karşı değiliz ama İzmir'in girişinde bu kentin sembolü olmayan bir güzergahta olmasına karşıyız. Orada Nasreddin Hoca yerine Atatürk'ün portresi ve devrimlerinin olduğu bir heykel yer alabilir. Fakat bir bakıyoruz ki 'Kaldıramayız' diyorlar. Sebep olarak da 'kamu zararı' deniliyor. İyi ama bunlar İzmir’in imajına, tanınırlığına, marka değerine zarar veriyor, bu kamu zararı değil mi? Biz kesinlikle böyle dayatmaları kabul edemeyiz. Kamu zararı denilerek İzmirliler bunu çekmek zorunda değil" diye konuştu.

"BEKLENTİLERİ ANLATIP DOSYA VERDİM"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) geçtiğimiz gün Ankara'da düzenlediği TOBB Müşterek Konsey Toplantısı’na katılarak bir sunum yaptığını dile getiren Demirtaş, "TOBB Konseyleri ve TOBB Başkanımızın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de oradaydı. Konuşmamda; yüksek faiz oranlarının olumsuz etkilerinin azaltılması, zor günler geçiren turizm ve inşaat sektörlerinin ihtiyaçları, kentsel dönüşümde odamıza da görev verilmesi, THY’nin Ege’yi Avrupa’ya uçurması gibi konuları 6 başlık altında anlattım. Ardından her iki bakanımıza da 'Ticaret odalarımızın sorunları ve çözüm önerilerimiz' dosyamızı sundum" dedi.

"BİRAN ÖNCE AÇIKLANSIN"

Ramazan Bayramı tatilinin turizmi hareketlendirdiğini ve otellerdeki doluluk oranının yüzde 70’lere ulaştığını vurgulayan Demirtaş, "Yurt içinde 200 bine yakın kişi seyahat etti. 20 bin kişi de yurt dışına gitti. Kurban Bayramı ise 1 Eylül Cuma günü başlayacak. 31 Ağustos ise arife. 30 Ağustos Çarşamba günüyse Zafer Bayramı yani resmi tatil. Özellikle iç turizmin hareketlenmesi için şimdiden 28 Ağustos ile başlayan haftanın tatil olup olmayacağı açıklanmalı. Bu ne kadar erken ilan edilirse o kadar çok insan tatil planı yapar ve bundan turizm sektörü kazanır" dedi.

Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!