Demirtaş "Başarı hikayesi yazıyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş Başarı hikayesi yazıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 15:01

İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, büyüme rakamlarını değerlendirirken "Tarihe geçecek bir başarı hikayesi yazıyoruz. Ülkemizin geleceğine umutla bakıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

 

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2016 yılında yüzde 4.2 büyüyen Türkiye ekonomisinin 2017 yılında rekora gittiğini öne sürerek "Yılın ilk iki çeyreğinde gerçekleşen yüzde 5'in üzerinde büyümenin ardından yılın 3. çeyreğinde gelen yüzde 11.1 büyüme, son altı yılın en yüksek çeyrek büyümesidir. Büyümede bir kez daha dünya şampiyonu olduk. Bölgemizde yaşanan jeopolitik risklere ve siyasi istikrarsızlıklara rağmen bu büyümeyi gerçekleştirmesi tarihe geçecek bir başarı hikayesidir" dedi. Bu başarıda Hükümetin teşvik ve destek politikaları ile artan canlılık ve iç talebin pozitif etkilerinin olduğunu belirten Demirtaş, başta Avrupa olmak üzere önemli ihracat pazarlarımızdaki toparlanmanın da dış talebe olumlu etki etmesi ihracat artışını tetiklediğini, dolayısıyla 2017’de yatırım ve ihracatın büyümeye etki yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

"İNŞAAT EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ DURUMUNDA"

Gayrisafi yurtiçi hasılayı oluşturan faaliyetler incelendiğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre tarım sektörünün yüzde 2.8, sanayi sektörünün yüzde 14.8, inşaat sektörünün yüzde 18.7 arttığına dikkat çeken Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşaat sektörünün yine büyümede önemli bir katkısı olduğunu görüyoruz. İnşaat ekonominin lokomotifi durumunda. Diğer yandan, sanayinin de etkisi önemli. dedi. Üçüncü çeyrekteki tarihi büyüme oranından sonra ekonomistler 2017 yıl sonu büyüme tahminlerini yüzde 5.6 ile yüzde 7.5 arasında revize etti. Yüksek büyüme, hepimize bir kez daha büyük moral verdi. Ülkemizin geleceğine çok daha fazla umutla bakıyoruz. Bu büyüme son dönemde çift haneye ulaşan enflasyonun tek haneye düşürülmesi ve faiz oranlarının aşağı çekilmesi ile de desteklenirse, ülkemizin büyümesi bundan da büyük olacak, hızla orta gelirden çıkacak ve dünyanın en zengin ülkeleri arasında daha da yukarılara tırmanacağız."

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!