İTO Başkanı Çağlar'ın vefatı iş dünyasını yasa boğdu

Güncelleme Tarihi:

İTO Başkanı Çağların vefatı iş dünyasını yasa boğdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 10:52

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar (57), bu sabaha doğru geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Cenaze töreni yarın yapılacak olan Çağlar, iş dünyasını yasa boğdu.

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, bu sabaha karşı hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar'ın vefatı üzerine hastaneye giderek başsağlığında bulundu.

Bu sabaha karşı geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden İTO Başkanı Çağlar için Bağcılar Medipol Hastanesi'ne taziye ziyaretinde bulunan Vali Şahin ve İBB Başkanı Uysal, ziyaret sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İbrahim Çağlar'a Allah'tan rahmet dileyen Şahin, şunları kaydetti:
"İş dünyasının, ailesinin sevenlerinin başı sağ olsun. Birlikte mesai yaptığımız, gerçekten hem vatan sevgisine, hem ülkemizin bir adım daha ileri gitmesine olan gayretine şahit olduğumuz çok değerli bir insandı. Önemli bir değerimizi kaybetmiş olduk. Cenabı Hak kendisine rahmet eylesin. Şu an yapacak, söylenecek pek bir şey yok. İnşallah bundan sonra gelecek arkadaşlarımız onun taşıdığı bayrağı daha iletiye taşıyacak, tüm gayreti gösterecektir. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Süreci ayrıca açıklayacaklar. Tıbbi yönünü doktorlarımız açıklarsa daha iyi olur. Bize verilen bilgi kalp krizi sonucu rahmetli olduğu yönünde."
İBB Başkanı Uysal da, "Ailesine başsağlığı diliyorum. Önemli bir iş adamımız. İş dünyasının başı sağ olsun. Önemli görevler, güzel işler yaptı. Bütün iş dünyasının başı sağ olsun." dedi.

Haberin Devamı

DEİK: BÜYÜK KATKILARI OLDU
 Aynı zamanda TOBB Başkanı da olan İbrahim Çağlar'ın vefatı ile ilgili DEİK'ten (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) yapılan açıklamada "Çok değerli Yönetim Kurulu Üyemiz İstanbul Ticaret Odası Başkanı, Türk iş dünyasının önde gelen temsilcierinden İbrahim Çağlar vefat etmiştir. DEİK'te Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlendiği dönem boyunca bizlere verdiği önemli katkılar hiç şüphesiz ki unutulmayacaktır. Kendisini rahmetle anıyor, ailesine sabır, sevenlerine ve tüm Türk iş dünyasına başsağlığı diliyoruz" denildi.

İBB BAŞKANI UYSAL: GÜZEL İŞLER YAPMIŞTI
Mevlüt Uysal da Çağlar için ailesine, yakınlarına ve iş dünyasına başsağlığı dileyerek, "Önemli bir işadamımızdı. İş dünyasının da başı sağ olsun. Güzel işler yapmıştı, önemli görevler de bulundu. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

 BARAN: ROL MODEL OLDU

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar için başsağlığı mesajı yayımladı.

Baran, mesajında şunları kaydetti:
"Sayın Çağlar, genç yaşında başladığı ticari hayatta çalışkanlığı, yenilikçiliği, vizyonerliği ile büyük başarılara imza atmış, sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevlerle toplumumuz için önemli bir rol model olmuştur. Yürüttüğü başarılı çalışmalar ve oluşturduğu sinerjiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) camiasında da özel bir yer edinen Çağlar, bizim için de bir kardeş yakınlığındadır. Beklenmedik ölümü bizi ve camiamızı ziyadesiyle üzmüştür. Mekanı cennet olsun inşallah. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine sabr-ı cemil, İTO ve TOBB camiamıza başsağlığı diliyorum."

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar’ın vefatına ilişkin bir taziye mesajı yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Çağlar’ın vefatından çok derin bir üzüntü duyduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu “Camiamız çok önemli bir değerini yitirmiştir. Acımız büyük. İbrahim Çağlar kardeşimin, oda ve borsa camiasına hizmetleri ve bir işadamı olarak ekonomiye katkıları hiçbir zaman unutulmayacak” dedi.​

Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcım ve İTO Başkanımız, değerli kardeşim İbrahim Çağlar’ın vefatını derin üzüntü ile öğrendim. Ülkemiz iş dünyası çok sevilen, çok kıymetli üretken bir evladını çok genç yaşta kaybetmiştir. Ekonomimizin ve ticari hayatın gelişimine büyük katkıları ve emeği olmuş değerli dostum İbrahim Çağlar’ın genç yaşta aramızdan ayrılması hepimiz için büyük kayıptır.

İTO Başkanı Çağların vefatı iş dünyasını yasa boğdu

Oda ve borsa camiasına verdiği hizmetlerin yanı sıra bir işadamı olarak üretime ve istihdama katkılarıyla her zaman saygıyla anılacak bir isim oldu. Mekânı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve tüm iş dünyamızın başı sağ olsun.’’

 TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, 1960 yılında İstanbul, Erenköy’de doğdu. İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) 1999 yılında Meclis üyeliği görevine başladı. 2004-2009'da İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, 2009-2013'te İTO Meclis Başkanlığı yapan Çağlar, 2013 yılında İTO Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine geldi.

 TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Çağlar aynı zamanda; TOBB Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyesi, TEPAV Mütevelli Heyeti üyesiydi.

YÜCELEN: DERİN ÜZÜNDÜ DUYUYORUZ

TÜGİAD Başkanı Dr. Ali Yücelen: İstanbul Ticaret Odası Başkanı değerli dostumuz, ağabeyimiz ve iş dünyamızın güleryüzlü siması İbrahim Çağlar’ı genç yaşında kaybetmenin üzüntüsünü duyuyoruz. Türkiye Genç İşadamları Derneği üyeleri ve yönetim kurulu adına merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk iş dünyasına başsağlığı diliyorum."

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!