İTK'da resim yarışması ödülleri verildi

Güncelleme Tarihi:

İTKda resim yarışması ödülleri verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2017 15:04

İTK'da resim yarışması ödülleri verildi

Haberin Devamı

İZMİR Özel Türk Koleji kurucusu, merhum eğitimci Bahattin Tatış'ın ilkelerini yaşatmak, O'nun sanata verdiği değeri vurgulamak ve genç nesilleri sanata teşvik etmek amacıyla düzenlenen 15. İTK Bahattin Tatış Ulusal Resim Yarışması ödülleri sahiplerine verildi.

Yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı İTK Uşakizade Köşkü'nde yer alan Gazi Mustafa Kemal Paşa Kültür Merkezinde düzenlendi. İlki 2002 yılında düzenlenen İTK Ulusal Bahattin Tatış Resim Yarışması'na bu yıl da farklı illerden 'ortaokul8, 'lise ve dengi okullar' ve 'güzel sanatlar fakülteleri ve eğitim fakülteleri' kategorilerinde toplam 3 bin 150 eser katıldı. Tüm eserlerin titizlikle incelendiği yarışmanın bu yılki jüri üyeliğini ressam Güven Zeyrek, ressam Filiz Pelit,  ressam Nur Hilal Harsa, ressam Reyhan Abacıoğlu, küratör Denizhan Özer ve ressam Fahri Sümer yaptı.

'Güzel sanatlar ve eğitim fakülteleri'nde Pamukkale Üniversitesi'nden Erdal Kocabey birinci, Mersin Üniversitesi'nden M. Emrah Akkayüz ikinci, Akdeniz Üniversitesi'nden Abdurrahim Güney üçüncü oldu.

Lise ve dengi okullar kategorisi'nde İzmir Ümran Baradan Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nden İrem Sert birinci, İzmir Özel Türk Koleji Bahatttin Tatış Kampüsü'nden Eylül Oğuz ikinci, Balıkesir TC Ziraat Bankası Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nden Sena Çömlekçioğlu üçüncü oldu.

Ortaokul kategorisinde Sinop Türkeli İmam Hatip Ortaokulu'ndan Berkalp Alkame birinci, Samsun Ezgililer Ortaokulu'ndan Nazlı Ege Yalçın ikinci, Ankara Sınav Koleji'nden Mustafa Zeydan üçüncü oldu.

Güven Zeyrek Jüri Özel Ödülü Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Salih Ağaroğlu'na, Ortaokul Mansiyon Ödülü ise Mersin 24 Kasım Ortaokul'ndan Remzi Anday Son'a verildi.

Geleceğin sanatçılarının ödüllendirildiği tören, dereceye giren eserler ve sergilenmeye değer görülen eserlerden oluşan serginin açılışıyla devam etti. Bu yıl sergilenmeye değer görülen eserler satışa da sunuldu. İTK Uşakizade Köşkü Gazi Mustafa Kemal Paşa sergi salonunda yer alan sergi, ay sonuna kadar açık kalacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!