İtfaiyeden "papağan yakalama" operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İtfaiyeden papağan yakalama operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 17:07

- Çanakkale'de antikacı dükkanındaki papağan, temizlik sırasında kapağı açılan kafesten uçarak konduğu ağacın dalından, itfaiye ekiplerince indirildi

ÇANAKKALE (AA) - Gelibolu ilçesinde, bir iş yerindeki kafesinden kaçıp ağacın dalına konan papağan, itfaiye ekiplerinin çabalarıyla yakalandı.
Camikebir Mahallesi'nde Ayhan Güvenç'e ait antika dükkanında bulunan iki papağandan biri, temizlik sırasında kapağı açılan kafesten kurtularak dışarı kaçtı.
"Piraye" adındaki papağan, daha sonra iş yerinden yaklaşık 50 metre uzaklıktaki bir ağacın dalına kondu. Kuşu yakalamak için kendi imkanlarıyla girişimde bulunan Güvenç, başarılı olamayınca Gelibolu İtfaiyesinden yardım istedi.
Ekiplerin sepetli merdivenle dala ulaşarak yakalama çabası da sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine "Nazım" ismi verilen diğer papağan bölgeye getirilip, kuşun onun yanına gelmesi için çaba gösterildi.
"Piraye", son olarak itfaiye ekiplerinin su sıkması sonucu ağaçtan yere indi ve kafesine kondu.
Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, her iki papağanını da çok sevdiğini söyledi.Papağanın dükkanında temizlik yaparken kapağı açılan kafesinden kaçtığını belirten Güvenç, "Papağanlar aralarında ufak ufak kavga ediyorlardı. Piraye biraz fazla sinirliydi ve aniden uçtu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!