İtfaiye bu kez söndürmeye değil yakmaya gitti

Güncelleme Tarihi:

İtfaiye bu kez söndürmeye değil yakmaya gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2017 15:28

İtfaiye bu kez söndürmeye değil yakmaya gitti

Haberin Devamı

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'nin merkeze bağlı Güzelyalı köyünde oturan Zafer Yiğit (81), evdeki sobasını yakmayınca yardımına itfaiye yetişti. Her zaman ateşi söndürmeye giden itfaiye ekibi bu kez ateş yakarak yaşlı adama yardımcı oldu.
Geçen hafta cuma günü Güzelyalı köyünde yalnız yaşayan olayda Zafer Yiğit, sobasını yakmak istedi. Sobayı yakmakta güçlük çeken ve bacası tüten Zafer Yiğit, her zaman başı sıkıştığında iletişime geçtiği Çanakkale Belediyesi Başkan Sekreteri Setenay Suyünç'e haber verdi. Suyünç durumu İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bildirip Zafer Yiğit'in Güzelyalı köyündeki evine yönlendirdi. Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibi, yaşlı adamın evindeki bacayı temizledi. Ardından da sobasını yaktı. Yiğit, kendisini soğuk havada mağdur bırakmayan itfaiye ekiplerine teşekkür etti. İtfaiye Müdürü Olcay Runa, kendilerinin ateşi söndüren birim olarak bilindiğini ancak bu kez tam tersi olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Konu insan ise tabii ki mağdur etmeyiz. Arkadaşlarım olay yerine gittiğinde gördükleri manzara karşısında duygulanmır. Orada hayvanlar da varmış. Zafer amcamızın ihtiyacını giderdiğimiz için çok mutlu olduk."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!