İTB'den geleneksel yeni yıl toplantısı

Güncelleme Tarihi:

İTBden geleneksel yeni yıl toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 15:49

İTB'den geleneksel yeni yıl toplantısı

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Borsası'nın (İTB) basın mensuplarının katılımıyla düzenlediği geleneksel yeni yıl basın yemeğinde, 2017 yılında gerçekleştirilen ve yeni yılda hedeflenen projeler ile ilgili bilgi verildi.

Kordon'daki bir restoranda düzenlenen toplantıda İTB Genel Sekreteri Erçin Güdücü ve Genel Sekreter Yardımcısı Sinem Çelikten yıl içinde yürütülen projeler ve 2018 yılındaki hedef çalışmalar konusunda bilgi verdi. Kalıcı projeler yapmaya çalıştıklarını ve bundan sonra da fayda sağlayan çalışmalar üzerinde yoğunlaştıklarını anlatan Genel Sekreter Yardımcısı Sinem Çelikten; dünyada hem ekonomik hem de savaş ortamı yüzünden 2017'nin gergin bir yıl olarak geride kaldığını savundu. Türkiye'deki büyüme rakamlarını değerlendiren Çelikten, 2016'daki 4.2 büyüme oranına karşılık, 2017'de ilk iki çeyrekte yüzde 5'in üzerinde, üçüncü çeyrekte ise yüzde 11 büyüme rakamıyla tarihi rekor kırıldığını ifade etti.

İTB olarak teknolojiye uyum konusuna büyük önem verdiklerini dile getiren Çelikten, "Geçtiğimiz yıl üreticilere tarımdaki teknoloji konusunda seminerler verdik. Çeşitli projelerle tarım, gençlik ve çocuklar ekseninde hareket ettik. Sosyal sorumluluk üzerine etkinliklerimiz oldu. 2017 yılında olduğu gibi 2018'de de sürdüreceğimiz Instagram yarışmasında pamuk, zeytin ve zeytinyağını öne çıkaracağız. Bu yıl İTB Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza atıldı. Etik konusunda borsaya önemli bir açılım sağlanacağını düşünüyoruz" dedi.

Torba yasada odalar ve borsalar ile ilgili yeni maddeler bulunduğunu söyleyen Sinem Çelikten, "İlgili pazar listesine kayıt edilmesi ve işlem görmesinin kabulü anlamına gelen; borsa kotasyonunda tarım ürünleri var. Torba yasada sanayi kuruluşlarında işlem görüp sanayi malı niteliğindeki ürünlerin kotasyondan çıkarılabileceğine dair bir hüküm onaylandı. Bizler için bu bir risk. Ancak farklı ürünlerde borsanın daha aktif olabileceği yeni piyasalar açılabilir, umuyoruz ki bu durum fırsata dönüşür" diye konuştu.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!